Forsiden > Ny teknik > Super Bowl kræver endnu mere CPU

Super Bowl kræver endnu mere CPU

Så Intel hjælper Fox og seerne

onsdag 18. januar 2017, af Tom Dissing

Uanset om du er fan af den amerikanske sportsgren der bliver spillet ved “Super Bowl”, eller ej, kan du ikke benægte at der er tale om en højteknologisk begivenhed.
Noget der også er tilfældet i år.
Denne gang har Fox beslutet sig for at lave en slags POV oplevelse, der kan kommenteres på.
Dog uden at alle spillerne udstyres med dumme kameraer, der falder af, eller går i stykker under kampen.
Planen er i stedet at generere en slags 3D POV billeder fra de begivenheder, der kræver forklaring.
Spillet, der i forvejen er absolut uforståeligt for de fleste kunne dermed - måske - tænkes at blive en smule lettere at forstå, som du kan se nederst, hvor de forsøger at forklare hvad det er en enkelt spiller ser, i bestemte situationer.
Som enkelte vil have bemærket minder “det look” de er på vej med om en slags “VR look”, der dog ikke er en del af Super Bowl, endnu.
Eller rettere.
Det ved vi jo ikke, da der altid kommer nye tiltag efter kampstart.
Fox Sports kunne dermed let tænkes at være på vej med nye perspektiver, der gør det til en endnu større oplevelse at kigge med, nu hvor de bedste af de bedste spiller om den ultimative plads, som vinderen af Super Bowl.
Super Bowl LI, der afholdes om et par uger har dermed ikke udstyret de medvirkende med kameraer, hvilket - måske - skal ses med det forbehold at dommere og andre - formodentligt - stadig har “onBody” cams, der - måske - også understøtter Intels “360 Replay technology”, der allerede bruges på MLB og NBA, så seerne kan se med i VR, der.
Indtil videre har Fox dog blot løftet sløret for at dem der ser Super Bowl LI kan “Be the Player”, da store dele af festen vil bestå af “moment recreated in 3D space”.
Som det fremgår af det klip der er nederst tyder en del på at det rent faktisk er selve SpiderCam ( eller hvad de nu vælger) der leverer de omtalte 3D billeder, der - måske - også kan opleves i VR og - måske - også i 360 grader.
Som det fremgår betyder det at dette “SpiderCam” skal være endog meget tæt på spillerne, hvilket kunne gå hen og blive et problem.
Igen.
Der vil også være store UAVs og sikkert en masse andet folk kan få i hovedet, tilstede, så et SpiderCam, der blot er få centimeter overhovedet på spillerne, er sikkert bare en del af oplevelsen på banen.
Intel 360 Replay system ( der oprindeligt var et Tel Aviv baseret selskab, Replay Technologies, der blev købt af Intel, red. ) der - vist nok - blev installeret for første gang i oktober i Barcelona, og som der - se video nederest - består af et utal af 5K kameraer, ser i den forbindelse ud til at være blevet opgraderet til enten at fungere direkte sammen med SpiderCam eller på en ny og “tættere” måde, så det kan bruges til andet end halvkedelige totalskud.
Fox Sports SVP Michael Davies, vil dog fortsat ikke løfte sløret for hvad der kommer til at ske med Intels 360 replay system, på selve dagen.
_
Han kan dog fortælle at der er en “huge bank of Intel computing power” på stadion, hvilket vi formoder betyder at der er ( væsentligt ) flere ( CPUer ) ved Super Bowl LI end du finder i Barcelona.
Der skulle dog stadig være plads til lidt GoProer på dommerne. Men “Be the Player” konceptet er nyt og - formodentligt - ikke set før.
Med lidt held er det endda så spændende at det får lidt flere seere til at kigge med, og - samtidig - se de mange uendeligt dyre reklamefilm der - forresten - også får premiere på selve dagen.
Så hvis du ikke har noget at lave den 5. februar US tid, kunne det været at du burde kigge med.
Her lige et par videoer, der viser hvad der kommer til at ske på Super Bowl LI, den 5. i næste måned.Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?