Forsiden > Ny teknik > Surround sound Mic

Surround sound Mic

torsdag 6. februar 2014, af Tom Dissing

TSL Products, der blandt andet producerer mikrofoner, ser ud til at være på vej mod BVE 2014, der kører her fra den 25. til den 27. februar i UK, med godt nyt.
Nyt der blandt andet handler om deres nye SoundField Mic, der er noget så interessant som en Surround mikrofon.
Denne kan ikke overraskende optage til en bunke kanaler samtidig, selv om den fortsat ligner en “helt almindelig” mikrofon.
Selskabet har dog også andet nyt med.
Herunder “control enheder” og upmix/downmix processors.
Lidt mere konkret, er det planen at vise deres DSF-B Digital Broadcast Systems frem, ganske som der er blevet plads til fremvisning af et ST450 Portable Microphone System.
Deres DSF-1 Digital Performance Microphone System, er også med, ganske som the UPM-1 Upmix Processor og the X-1 Combined Upmix/Downmix Processor.
SoundField Product Manager Pieter Schillebeeck siger:
-Our line of SoundField products provides users with the ability to easily capture exceptional surround sound recordings from our single point source four-element microphones as well as the ability to upmix existing stereo material with our UPM-1 or X-1, slutter han.
DSF-B Digital Broadcast Systemet, der består af en DSF-2 surround microphone, og en DSF-2 controller og en DSF-3 processor, kan slet og ret skabe multi-channel lyd fra “a single point source”.
Og da det er muligt at styre mikrofonens parametre “remotely” via DSF-2 controlleren, er det muligt at ændre “orientation, angle, pickup pattern og rotation”, i et snuptag.
Som vi forstår det uden fysisk at flytte rundt på selve mic.
ST450 Portable Microphone System får strøm fra batterier, og er sågar udstyret med et “heating element”, så det kan bruges under selv umulige forhold.
Er du mere til stereo genererer løsningen også det, ganske som der kan trækkes “B-Format”, der er et properitært SoundField surround format ud samtidig med at der trækkes Surround ud af systemet.
Ikke overraskende er systemet målrettet plade og film produktion, hvor der “fra et sted” skal optages Surround, der - måske .- supplerer de primære lydkilder op.
Endelig er der the UPM-1 Upmix Processor, der kan “opmikse” alt fra stereo til mono-kilder til et 5.1 surround, der jo ofte bruges i OB vogne og broadcast studios.
Læs mere om de mange lækkerier her, eller se dem på BVE 2014 i London

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?