Forsiden > News > Svaret er Viceland

Svaret er Viceland

onsdag 24. august 2016, af Tom Dissing

Den underlige men meget unge kanal “Viceland”, der mere er et koncept end en egentlig TV kanal, der dog er blevet til en flow TV kanal i USA, ser ud til at være ude med netop det svar de fleste TV professionelle allerede godt kendte.
Nemlig at velproduceret TV, direkte målrettet unge absolut ingen problemer har med at fange de unges interesse.
Og nu hvor det er den absolut sværeste gruppe at få fat i, ligner Viceland det hit der kunne få de unge tilbage til skærmen.
I USA, hvor de første seertal netop er dukket op, viser det sig at kanalen - der har erstattet - H2 ( en history Channel ), “kun” kan fik fat i omkring halvdelen af de seere som H2 fik fat i.
Med en lille og pænt central forskel.
Den gennemsnitlige seer er nu 17 år yngre.
En udvikling selv den mest kommercielle broadcaster burde glæde sig over.
Bevares, det tager lidt længere tid før alle har set reklamen.
Til gengæld er det ikke bedstemødrene, men deres børnebørn der ser den.
Ikke overraskende er de også endog meget positive i USA og “Viceland’s” performance.
Selv et fald på 51 procent blandt de 18-49 årige affærdiges med at premiere programmerne, der er mange af på Viceland’s primetime, stort set henter lige så mange seere som den ellers veletablerede H2.
Antallet af seere til kanalen er fortsat pænt små, hvilket - igen - ikke er et konkret problem da indholdet bliver solgt til en række andre Viceland kanaler og online tjenester, der må formodes snart at nå hertil landet.
Enten via HBO Nordic der sender “Vice”, der er forgængeren til Viceland, som serie, eller som en del af et voldsomt sats, hvor HBO ( USA ) vil sende “nyheder” ( daily nite news, red. ) som en “Vice redaktion” skal producere.
Det er ikke kendt om dette daglige format ender her i landet også.
Vi gætter på at det kommer.
Tilbage på Viceland i USA, konkurrerer denne kanal med en række andre “unge” kanaler, hvorfor de 102.000 voksne i 18-49 års alderen, faktisk er ganske flot.
Specielt når antallet af seere holdes op imod H2 kanalen, hvis “plads” Viceland overtog, bare kunne mønstre 59.000 serier til deres premieren.
A+E Networks CEO Nancy Dubuc, der distribuerer Viceland i USA, siger:
-It ( kanalen ) is doing exactly what we set out to do, and it has garnered a couple of Emmy nominations for a 3-month-old channel, starter han og fortsætter.
-The goal was to attract an audience that is not watching much TV, and it has been growing every week, and the ratings are going to be public soon enough. But we’re trying to pivot the conversation away from just purely ratings, slutter han.
De der Emmy nomineringer han taler om er “Women With Gloria Steinem” og “Gaycation”, der i begge tilfælde er - velfungerende forsøg på at udvikle TV fra hvad det er idag, til en forretning der - inkluderer - de unge seere, der såmænd er dem alle broadcastere skal leve af, lige om snart.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?