Forsiden > News > Svenskerne taber i Sverige

Svenskerne taber i Sverige

fredag 31. oktober 2014, af Tom Dissing

Størrelsen Mediavision, der løbende tjekker hvad der sker på streaming området i Sverige, har netop kastet endnu en analyse ud.
Denne, der alene kigger på Q3 og udviklingen på såkaldt “Online video”, har et klart budskab.
Nemlig at de lokale spillere har det overordentligt svært.
Så svært at de allerede nu nærmest kun overlever, mens de globale spillere stormer derudaf, når der måles på det lokale forbrug af deres tjenester.
I Sverige er og bliver Youtube den største.
Der er absolut ingen i nærheden. Ingen ved siden af, og uendeligt langt ned til nummer 2, der reelt er alle andre.
Youtube når således 1.3 millioner svenskere hver eneste dag, og er dermed godt igang med at være ligeså populært som flow TV.
Og da Youtube nu er oppe på at “eje” 25 procent af alt “online video viewing”, har de altså taget markedet, der.
Til sammenlingning er det i omegnen af hvad SVT, TV4, MTG og SBS Discovery kan mønstre tilsammen.
Som tidligere er der ingen der ved om udviklingen er den samme her i landet, men hvis tendensen holder, er vi fortsat “lidt bagud” her i landet, hvilket passer fint med at Youtube fortsat ikke er så populær som DR og TV2.
Årsagen kunne omvendt tænkes at hænge direkte sammen med at samme broadcastere nærmest “boycotter” netop Youtube, hvorfor det er endog meget svært at finde DR eller TV2 indhold på denne tjeneste.
Den svenske analyse viser i den forbindelse at det er de unge der bruger “online video viewing”, hvilket - herhjemme - kan oversættes til at de unge ser alt andet end DR og TV2.
En sandhed DR har erkendt de slås med.
Og som de indtil videre ser ud til at have besluttet sig for ikke rigtigt at gøre andet ved end at konstatere at - for eksempel - Mama ikke havde nok lyttere/seere, hvorfor de lukkede det tiltag.
Tilbage i Sverige har forbruget af “online video” aldrig været større.
Og da størrelser som Youtube, Netflix og HBO Nordic derfor storhitter, har de lokale tiltag en stor udfordring.
Marie Nilsson, CEO Mediavision siger:
-Youtube has been number one a long time already, and continues to grow rapidly in all age groups. In terms of reach, no other online service is close. The Swedish players are in addition battling for viewers with other International players, such as Netflix and HBO Nordic. Even though the Swedish players are increasing their online viewing, they have lost viewers in total during the last year. Competition is simply much tougher now, slutter hun.
Det eneste selskab der reelt kan kæmpe mod presset fra resten af verden, ser ud til at være SVT, der netop fordi der er tale om PBS TV, ikke “behøves” at tjene penge på deres online aktiviteter.
Og da de har 13 procent af “online viewing”, burde det være stof til eftertanke at det netop er PBS TV der er den eneste størrelse der kan kæmpe imod Youtube, Netflix og HBO Nordic.
Igen.
De har allerede 30 procent af det nationale “TV kiggeri”, hvorfor det er oplagt at mange bruger deres tilbud online også.
Alle tal er hentet hos Mediavision, der hver måned taler med 1000 til 1500 tilfældige svenskere mellem 15 og 74 år, hvilket - som eksempel - skal ses i forhold til vores lokale TV meter, der måler op til og med 81 åriges vaner.
Vi har naturligvis fundet et par internet sensationer - her “Haffa Guzz”, der sådan cirka handler om at få pigernes telefonnummer.
Her i v3 er de nået til “ved du virkeligt ikke hvem jer er” ?
Det ser ud til at der er nogle millioner der kigger med.
Only i Sverige. ( og i Norge, som det fremgår af videoen nedenunder )


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?