Forsiden > Ny teknik > TC Electronic udvider DB Platformen med DB6

TC Electronic udvider DB Platformen med DB6

tirsdag 5. marts 2013, af Tom Dissing

Hvis begreber som "Cost-effective", "High-density", "Forever Compliant", "One-step Loudness Management" og endelig "Audio at Its Finest" er velkendte ord, kunne den nye DB6 Audio Broadcast Processors from TC Electronic let vise sig at være hvad i leder efter.
TC Electronic, har nemlig samlet det meste af deres viden i en og samme box, nemlig nyheden DB6 der er en "TV transmission processor", der kan håndtere alle former for loudness udfordringer i en simpel process, der klarer alt fra "loudness metering at the input stage" til "up or down conversion", "loudness processing", "on-line lip-sync delay", "loudness metering at the output stage" og endelig "logging of all relevant loudness statistics", i en og samme omgang.
Og alt sammen i en enkelt box, der såmænd også kan mere.
DB6 fortsætter historien med DB2, DB4 og DB8, der har arbejdet døgnet rundt i en del år, på ganske mange TV stationer.
Serien findes ydermere i et utal af OB vogne, hvor den nye DB6 ikke overraskende kan håndtere op til 3 samtidige SD/HD/3G streams, der burde være nok i de fleste situationer.
DB6 kan omvendt også bruges til 5.1 produktion.
Som vi forstår det, er der to indbyggede "processing engines per SDI stream", der klarer alt fra HDTV, Mobile TV, Digital Radio eller Podcast i AAC, Dolby, Ogg Vorbis, Lossless eller Linear.
DB6 har en veninde der hedder The LoudnessWizard, der både er en algorithm, men som også er udlæsningen på en computer, der betyder at det er muligt at styre alt fra loudness correction, up-conversion fra stereo til surround, down-conversion fra surround til stereo, og en masse andet.
Alt sammen noget der i følge TC kan klares uden latency.
Skulle det alligevel vise sig at den megen processering påvirker latency, er der indbygget multichannel TC Delay, der kan bruges "live" og som dermed kan hjælpe med lip-sync udfordringer, såkaldt "profanity prevention" og loudness processing look-ahead.
Bedst af alt er systemet "Forever Compliant", hvilket hænger sammen med at alle loudness regler jo baserer sig på broadcast standards.
Og da DB6 starter med at være "compliant" med ITU BS.1770-3, ATSC A/85, EBU R128, ARIB TR-B32, OP-59 og mere, overlever denne box nok det meste, og må formodes at kunne opgraderes til nye og kommende standarder.
Platformen kan slutteligt udvides med "Transmission 3G" kort, der udvikler en DB6 single til en DB6 Multi, der går fra "one SD/HD/3G stream" til flere.
Det er muligt at indstallere op til to ektra "Transmission 3G" dual-engine cards, der kan ende med at få enheden op på at kunne håndtere tre strømme, eller TV kanaler, hvis dette måtte vise sig nødvendigt.
Hvert Transmission 3G kort indeholder to multichannel processors der hver kan køre to LM6 Loudness Radar Meters og et par LoudnessWizard algorithms samtidigt.
Blandt de features TC selv nævner er:
DB6 Main Features
One-Step Loudness Management - Plug & Play with the Powerful LoudnessWizard™ Algorithm
True Value - Cost-Effective, High-Density, Audio at Its finest
Forever Compliant - Be Compliant Today, Stay Compliant Tomorrow
LoudnessWizard Main Features
Automatic Loudness Correction
Automatic Up-conversion
Automatic Down-mix
Lip-Sync Delay with look-ahead capability
True-Peak Limiting
Automatic Input Format Detection
Handling of Normalized and Non-normalized content
Læs mere om hardwaren her.
Herunder en promo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?