Forsiden > News > TDC køber MTG

TDC køber MTG

De kalder det en fusion

torsdag 1 februar 2018, af Tom Dissing

MTG’s moderselskab, Kinevik ser ud til at være på vej ud af broadcast.
Eller også har de blot fået noget der ligner verdens bedste ide, en gang til.
Det oprindelige MTG, der som bekendt startede med TV3 kanalerne, var jo netop så fremme i skoene i de sene 80ere, at TV3 rent faktisk er “foran” og “ældre” end ellers mægtige TV2 her i landet.
Nu er de - MTG altså - blevet fusioneret med TDC.
Planen, er ikke overraskende at konvertere TDC til et “telefon selskab” der i deres TV division, der jo tæller kabel TV for noget der er tæt på et tre-cifret milliard beløb hvert år også lige har en masse TV stationer.
Og studier.
Og enheftig indholdsproduktion, der - nu problemfrit - kan prioriteres over andre indholds leverandører.
Det er med andre ord blev tid til et gigantisk teleselskab i Norden, der supplerende råder om ver 5-15 TV kanaler i hvert af de markeder de opererer i også.
Enkelte vil kunne huske at TDC har eksperimenteret med en smule mad programmer og andet, på blandt andet Facebook, der sikkert ikke har fået mange unge til at se med.
Nu, hvor de ejer/er fusioneret med MTG, får de med et slag millioner og atter millioner af seere, der hver eneste dag vil kunne se deres brand, og - måske - huske at købe deres næste telefon hos TDC og ikke hos andre.
Med andre ord noget af et sats af TDC, der sagtens kunne tænkes at blive en god succes for dem.
Hvordan MTG passer ind den udvikling er straks mere uklar.
Vi har både modtaget pressemeddelelser fra TDC Group og fra MTG.
Begge er pænt nedtonede, indtil videre.
Formuleringer om at der er mange fordele, for begge parter, og at “fusisonen”, “stille og rolig”, er på vej til at gøre TDC til det største “fully convergent media”, der også er en “communications provider” og lidt til.
Og så optræder formuleringer som “a focused global digital entertainment provider”, også.
I den forbindelse må vi ikke glemme at TDC jo længe har været et selskab på udenlandske hænder.
Konkret hvor stor en del af selskabet der er købt og blevet solgt flere flere gange fortaber sig.
Men det er klart, at opkøbet (?) af en stor indholdsproducent, med mange studier, mange formater og - sågar - masser af globale film og serier i kurven, er lidt af et potentielt guldæg for TDC, der både her i området ( Norden ) og i resten af verden, må kunne forvente at hæve deres omsætning ganske som de burde kunne finde en masse synergi mellem det faktum, at de nu både ejer “kabel TV nettet” og en 10-15 kanaler i hver af de nationer hvor de opererer.
TDC har jo også i det meste afd Norden prøvet forskellige former for streamtjenester, video udlejning og andet af.
Nu har de pludselig et katalog af rettigheder, de ikke havde før, der kan lejes ud.
Enten via den “broadcaster” de netop har købt, eller via deres stream og leje -tjenester.
Som du har gættet, er der faktisk sluppet forbløffende lidt ud om denne “totale overraskelse”.
Hvad der dog er sikker, er at TDC Group ogMTG Nordics operations, til sammen er omkring 30.6 milliarder kroner værd om året.
Og at alle afdelinger tjener rigtigt mange penge.
EBITDA er/forventes således at være DKK 9.6 milliarder i 2017.
Handlen er lidt mere konkret sket sådan at “MTG is to transfer MTG Nordics on a cash and debt free basis to TDC Group by way of a statutory merger under Danish company law between MTG’s subsidiary MTG Nordics A/S and TDC Group”.
Salgsprisen ( fusionsprisen ) ser ud til at blive “309 millioner nye aktier i TDC Group”, hvilket svarer til 28 procent af hele TDC Group’s “pro forma outstanding shares” ( alle de aktier TDC selv ejer i TDC ) .
MTG får yderligere 3 milliarder svenske kroner i hånden, der - igen - bliver udstedt som aktier til “MTG shareholders” ( som vi mener er Kinevik, næsten udelukkende ), der - vi prøver efter bedste beskub - bliver til 4,6 TDC Group aktier for hver MTG aktie.
Den korte version er at en kæmpebunke penge skifter hænder, og at TDC nu har en produktions facilitet og en hulens masse TV kanaler, de både kan bruge til at få flere kabel TV kunder ( igen ) ganske som de kan markedsføre deres produkter til mange flere.
Formodentligt med langt bedre synergi, end idag.
Fusionen ser dermed ud til at få MTG Nordics til at ligne et selskab, der var 19.55 milliarder svenske kroner værd ved fusionen.
Ud over de omtalte 3 milliarder svenske kroner i hånden som MTG modtager, skulle der være 430 andre millioner kroner på vej i kontanter.
Blandt TDC Groups egne vurderinger på hvorfor denne fusion er smart, er at “The combined company will have an improved financial position”, hvilket dog kun hidrører TDC, der - åbenbart - havde det noget dårligere end det ellers var kendt.
Som vi læser det er fusionen “kun” besluttet af TDC Group og MTG Nordics, hvorefter den skal (gen)besluttes på de to størrelsers AGMs, der er kort for deres “Annual General Meetings”, hvilket - igen - må formodes at være en ren formssag.
Kinnevik AB, ejer i følge fusionen 20 procent af “the capital” og “47,6 procent af “the votes in MTG”.
Men da de allerede har “sagt god for fusionen” er det blot et spørgsmål om tid, før det hele bliver til en og samme størrelse.
CEO på TDC Group, Pernille Erenbjerg, bliver CEO for det hele, mens MTG Executive Vice President Anders Jensen bliver Deputy Group CEO.
TDC Group Chairman Pierre Danon bliver Chairman of the combined company.
MTG har som en del af aftalen lov til at nominere 2 nye bestyrelses medlemmer i TDC Group og MTG CEO Jørgen Madsen Lindemann forventes at få et af disse sæder.
MTG vil fortsat være til at finde på Nasdaq i Stockholm.
Og den del af TDC vil stadig have fokus på “digital entertainment operations”, “esport”, “online gaming” og “digital video content”.
Planerne ser - efter sigende - allerede ud til at være at MTG har planer om at bruge de penge “de har tjent” på at investere i nye koncepter og andet der kan omformuleres som “a planned and continued expansion of its digital entertainment operations”.
Motivationen bag fusionen er i følge MTG og TDC at skabe “Europe’s first fully convergent media and communications provider”.
Begreber der dækker over at millioner og atter millioner af kunder dagligt i de Nordiske lande, køber tjenester fra begge størrelser, der nu kan siges være lidt tættere på kunderne.
Hvorfor ikke købe adgang til bredbånd hos TDC, når du nu gerne vil se TV3 ude på landet.
Der er konkret 2,8 millioner TV abonenter i Sverige, Danmark, Norge og Finland.
Og det er altså dem der betaler for primium indhold på tjenester som Viasat, Viaplay, Viafree, YouSee Tv & Film og Get Play.
Medregnes “almindeligt” kabel TV, er tallet sikkert meget større.
Selv skriver de at de ligenu har “ledninger” inde hos mere end 10 millioner husstande i Norden.
Behørigt suppleret af forretninger som mobile, bredbånd og TV distribution, der jo allerede var vener med MTG Nordic indhold, der som bekendt både inkluderede TV kanaler, streaming og en heftigt voksende indholdsproduktion.
TDC Groups koncernchef, Pernille Erenbjerg siger:
-Jeg er utrolig glad for, at MTG Nordics bliver forenet med TDC Group. Vores to forretninger supplerer hinanden fantastisk, og sammenlægningen vil give os en endnu stærkere innovationskraft. Vi vil dermed få mulighed for at tilbyde de nordiske forbrugere endnu mere attraktivt indhold samt at skabe den næste generation af underholdningsprodukter. Selskabet vil være det første af sin slags i Europa, slutter hun og bliver suppleret af Anders Jensen, der er Executive Vice President i MTG og Chairman i MTG Nordic Entertainment.
Han siger:
-Vi vil skabe et nyt og sandt nordisk selskab med intentionen om at investere yderligere i unikt lokalt indhold samt at styrke vores samlede underholdningsprodukter og det nordiske indholdsmarked som helhed. Sammen vil vi forpligte os til at bygge videre på vores stolte tradition om at skabe og fortælle de bedste historier i Norden, slutter han.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?