Forsiden > News > TDC overvejer at købe Com Hem

TDC overvejer at købe Com Hem

tirsdag 9. december 2014, af Tom Dissing

Intet er som bekendt komplekst som business i de helt tynde luftlag.
Sådan ser det også ud til at være i tilfældet TDC, der - efter sigende - har været i forhandlinger med svenske Com Hem om overtagelse, eller opkøb af størrelsen, der med et slag ville gøre TDC til den ultimativt største Telco/operatør i Norden.
Com Hem ejes i øjeblikket af private equity selskabet BC Partners, der såmænd blot går og venter på den rigtige køber.
Og hvis TDC er den rigtige, kunne størrelsen ende med også at løbe med Com Hem.
TDC der tilbage i September købte norske GET, forventes i den forbindelse at løbe med Com Hem også.
Ganske morsomt ejes Com Hem idag af selvsamme GS Capital Partners og Quadrangle Capital Partners, hvorfor det jo blot er et spørgsmål om at tale videre før også Com Hem er en del af porteføljen.
Og da de var friske på at betale 13.8 milliarder norske kroner for GET, kunne man forestille sig at de fem Luxembourg baserede selskaber der - måske? - fortsat ejer det meste af TDC lige måtte trække vejret før de finder endnu flere penge frem, og køber Com Hem for endnu flere milliarder.
Omvendt.
Når det sker, bliver TDC virkelig en stor størrelse.
Com Hem sidder nemlig på mere end 22 procent af det svenske kabel TV net, inkluderende en masse bredbånd og telefoni.
Og det på et marked der i realiteten er langt mere udviklet, og som - for eksempel - tilbyder 1000Mbit/s internet forbindelser.
Noget der ikke findes her i landet fordi - nå ja - den største udbyder af bredbånd hellere ser at vi køber adgang til deres kobber.
Det er uklart hvornår købet af Com Hem sker, men da flere finansielle størrelser er begyndt at omtale købet, der ydermere har betydet at priserne på Com Hems aktier er steget skulle den vist være sikker.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?