Forsiden > News > TV står ved et skillevej

TV står ved et skillevej

onsdag 22. oktober 2014, af Tom Dissing

Så er der endnu en forbrugerundersøgelse ude.
Denne gang ser det ud til at “Streaming er på vej til at udfordre TV pakkerne”.
Ikke overraskende, nu hvor selvsamme analyse understreger at op imod 90 procent af seerne betaler for “flere kanaler, end de bruger”.
Alt sammen noget der kan opleves i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens nye rapport, der blandt andet konstaterer at distributørene endnu engang hæver priserne, så det nu koster en halv jetjager at se TV for dem der ikke streamer.
Det morsomme er i den forbindelse at ingen ser ud til at være kede af de store mængder indhold de lokale TV stationer tilbyder.
Problemet ser blot ud til at være at seerne ikke kan købe “lidt nok”, og derfor kommer til at betale for en masse de ikke bruger, og derfor er lidt kede af det.
Megafonundersøgelsen, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har fået udført, ser dog ud til at vise at rigtigt mange ikke længere er parate til at betale for de mange kanaler de betaler for, eller de mange “sjove tiltag” der betyder at de kun kan få fingre i bestemte kanaler, ved at købe adgang til en række kanaler de ikke ønsker at betale for.
Dermed er det blevet til de lokale broadcasteres problem at tallene, der baserer sig på 2.573 husstande viser, at 57 procent nu streamer.
Og da de gør det gratis eller gennem abonnement, kunne stadig flere tænkes at droppe deres dyre kabel TV adgang, og dermed en række lokale kanaler, der jo netop lever af at mange er nødt til at investere i netop denne abo-kanal for at få adgang til andre.
I samme omgang er hele 37 procent nu oppe på at bruge “mindre tid” på “traditionelt TV” end de gjorde før de begyndte at streame.
Seerne er dog fortsat parat til at betale for TV pakkerne.
Igen.
Hele 38 procent “har overvejet” at nedgradere deres TV pakke, mens 13 procent allerede har skiftet til en billigere pakke.
Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing siger:
-Mange overvejer at tilpasse deres tv-pakke til deres behov, men får det ikke gjort. Det er ærgerligt. Forbrugerne skyder sig selv i foden ved at holde fast i et produkt, de ikke har brug for, og ved at mindske incitamentet hos selskaberne til at kæmpe benhårdt om deres gunst, starter huun og fortsætter.
-Streaming giver seerne et alternativ til de traditionelle tv-abonnementer, hvor de ofte tvinges til at købe en hel pakke. Men forbrugerne skal selvfølgelig ikke vælge streamingtjeneste i blinde, så de ender med at betale for endnu et produkt, de ikke har brug for, slutter hun.
Specielt nu hvor “næsten fire ud af fem” nu vurderer at de er “meget tilfredse eller tilfredse med udvalget af film og tv-serier på den betalte streamingtjeneste, de bruger mest”.
I samme omgang er de mange stream produkter heller ikke uden fejl og problemer.
Således har 44 procent overvejet at opsige et eller flere af deres streaming-abonnementer, mens kun 28 procent har gjort det.
Det er muligt at læse den fulde rapport om TV kiggeriet og TV pakkernes potentielle problemer, her.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?