Forsiden > News > TV2 ændrer på “19 Nyhederne”

TV2 ændrer på “19 Nyhederne”

mandag 11. januar 2016, af Tom Dissing

Nyhederne på de store kanaler har længe været under pres.
Både fra hinanden, men i stigende grad også fra de mindre kanaler, der i en længere årrække nu har - modprogrammeret - flagskibe som “19 nyhederne” og 21.30 på DR1.
Indtil nu har det blot betydet at nyhederne har svaret igen med stadig bedre dækning, mere live og en masse andet de små kanaler ikke kan levere.
TV2 vælger nu at gå endnu længere, og er vel sagtens på vej med en fuld “relancering” af “19 Nyhederne”, der får et heftigt facelift på næste søndag.
Den 17. januar bliver der nemlig åbnet op for “et helt nyt” “19 Nyhederne”, der blandt andet byder på “19 Inspiration”, der bliver et format der “fokuserer på konstruktiv journalistik”.
Chef for nyhederne Jacob Kwon siger til flere medier at:
-Vi synes, der er god grund til ikke kun at fortælle om død og ødelæggelse. Vi skal også fortælle om det, der lykkes, starter han og fortsætter.
-Jeg synes, vi på TV2 allerede er gode til også at fortælle positive historier. Det er ikke et fuldstændigt nybrud, men vi gør det mere tydeligt, giver det et navn og laver et koncept, som tvinger os til at have fokus på det dagligt, slutter han.
“19 inspiration” bliver i den forbindelse ikke blot et format seerne kan se frem til på søndage.
Nærmest tvætom, bliver det et format, der vil kunne opleves hver dag, med det forbehold at “konceptet” ikke vil blive tvunget ind, hvis der ikke er noget at fylde i det.
Jacob Kwon vurderer dog at TV2 allerede idag “fokuserer på positive, konstruktive historier”.
Det er dog på tide med et endnu mere nuanceret billede, forklarer han videre:
-Vi synes også, det er journalistisk rigtigt at gøre. Virkeligheden er heldigvis ikke kun problematisk. Der er også mange ting i verden, der lykkes og går godt, og derfor skævvrider det nyhedsbilledet, hvis vi kun fokuserer på det det, der er skidt, fortsætter han.
-Pointen er, at vi synes, det giver et mere retvisende billede af virkeligheden, og det er samtidig et sted, hvor der ligger mange gode historier, vi kan fortælle.
Han forklarer videre:
-Vi lægger den journalistiske linje om på Nyhederne. Generelt vil vi forsøge at gøre 19 Nyhederne mere relevante, end de er i dag. Vi vil gerne sørge for, at nyhederne får en større relevans for hele befolkningen. Derfor kommer vi i højere grad til at vælge de historier, som betyder noget for danskerne, og her tror vi, at “19 Inspiration” passer godt ind, slutter han.
Formatet er i USA kendt som “Solution Journalism” og har der særdeles meget fokus på netop det positive i stedet for det negative, som det fremgår af den video vi har fundet.
Tidligere nyhedsdirektør Michael Dyrby, udtrykte tilbage i 2010 “skepsis over for begrebet konstruktiv journalistik”, og sagde blandt andet at “Vi skal ikke være en del af det team, der løser problemer”.
Det vurderer Jacob Kwon bestemt heller ikke at TV2 er på vej til at blive:
-Det er ikke jubel-nyheder, vi snakker om. Det er ting, som vil inspirere andre til, hvordan man kan gøre tingene anderledes. Vi vil ikke begrænse det til kun at være løsninger på aktuelle problemer. Vi har en bredere definition, hvor vi fortæller om mennesker, som lykkes med noget, slutter han.
“19 inspiration” er i den forbindelse ikke eneste nyt i TV2s programflade, der ved 7tiden.
“Efter 19” er også en del af tiltaget.
Her vil værten på “19 Nyhederne” - efter live programmet - lave et 20 til 25 minutters interview, der ender på nettet i et (nyt ?) blogunivers.
Ideen med dette format er at stille …”en helt anden type spørgsmål, der kommer fra seeerne i forhold til fra en journalist…”, slutter Jacob Kwon.
Her en video der prøver på at forklare hvad Solution Journalism er for en størrelse.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?