Forsiden > News > TV2 bag enorm rekord

TV2 bag enorm rekord

torsdag 21. april 2016, af Tom Dissing

TV2 og deres nichekanaler er gået “all in” på det lokale sprog.
Så meget at stationen totalt er oppe på at sende voldsomme 24.000 timers dansksproget TV om året.
Det var i hvert fald hvad de gjorde i 2015, hvilket på alle planer er så mange rekorder, at det blot kan opsummeret til “en helt ny rekord”.
Årsagen til at der nu bliver sendt så mange timer, er at TV2 sidste år endte med at sende 6000 timer mere på TV2 Sport, hvor de mange dansksprogede sportstransmissioner fylder godt i dette regnskab.
Administrerende direktør, Merete Eldrup, siger:
-Dansksproget TV har – og skal have – en fremtrædende placering på TV2s tv-kanaler og dermed også på TV2 Play, når vi vil være relevante for de danske seere og brugere. Tallene for 2015 viser med stor tydelighed, at vores fokus på dette område har været succesfuldt, slutter hun.
_
Med i de - konkret - 24.049 timers dansksproget TV, var 1500 timer, såkaldt “samsending”, hvor flere TV2 kanaler sendte det samme.
Enkelte kunne i den forbindelse forledes til at tro at TV2 kun sender på dansk.
Det er ikke tilfældet.
Mængden af dansk sproget TV, var nemlig “kun” på 69,8 procent, hvilket betyder at det samlede antal timer TV2 sendte sidste år endte på 34.454 timers TV.
Det er dog en del.
Ganske interessant var andelen af dansksproget TV helt oppe på 71 procent, tilbage i 2014, så der er altså en mindre udvikling mod mere udenlandsk TV igen.
Merete Eldrup fortsætter.
-TV2s høje danske programandel er resultatet af en bevidst prioritering af dansk tv i alle dele af programfladen, og det er en væsentlig del af hovedkanalens public service-tilbud at være stærk på dansk indhold. I mange år har primetime, morgenfladen og formiddagstimerne været domineret af dansk tv, og i de senere år er der kommet flere danske tv-timer i både eftermiddagsfladen og natfladen, starter hun og fortsætter.
-Dansk tv giver nærheden og relevansen i forhold til seere og brugere, og derfor forstærker vi arbejdet med at udvikle danske programmer inden for især dokumentar, livsstil, nyhedsformidling, fiktion og underholdning, slutter hun.
Det er muligt at læse TV2s Public Service Redegørelse Her.
TV2 har ligeledes i denne uge offentliggjort deres regnskab, der - ikke overraskende - ender på et rundt nul ( nul kroner i overskud ).
Årsagen er som vi forstår det at indtægterne kun netop dækker udgifterne.
Heldigvis for TV2 er indtægterne vokset.
Desværre er udgifterne til sport også vokset, hvorfor der ikke er noget overskud at betale skat af.
Omsætningen er ellers vokset til 647 millioner kroner, hvilket er 3 procent op i forhold til året før.
Heraf er reklameomsætningen “på niveau med sidste år”, mens “der er en stigning i abonnementsomsætningen”, på konkret 6 procent.
Penge der bliver hentet ind på TV2 Play og TV2 Sport.
Kigges der i den forbindelse på seerandele, går det også ret fint.
Hele 36,5 procent af befolkningen kigger nu med på TV2 kanalerne og deres andre platforme.
Det er en stigning på 1,7 procentpoint i forhold til sidste år.
De unge seere, der er dem mellem 20 og 60 år, kigger lidt mere på hovedkanalen. Konkret 1,5 procentpoint, mere hvilket giver denne kanal en seerandel på 24,8 procent.
Det runde nul i første kvartal til trods, forventer TV2 stadig at tjene 120-150 millioner kroner i år

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?