Forsiden > News > TV2 pleaser annoncørerne

TV2 pleaser annoncørerne

tirsdag 9. december 2014, af Tom Dissing

TV2 har netop indgået en aftale med Topdanmark, så annoncørere der - for eksempel - forsøger at få solgt et par tusind regnfrakker i løbet af en tør sommer, eller kælke i en grøn vinter, kan forsikre sig ud af den slags detaljer.
Dette naturligvis forstået sådan at Topdanmark er mere end frisk på at forsikre annoncørere mod at deres reklamer ikke virker selv om at det bliver vist rigtigt mange gange på TV2s kanaler.
Forsikringen der også dækker andre “ikke-kontrollerbare hændelser” er dog udelukkende målrettet annoncørere der kan dokumentere “salgseffekten af deres kampagner”.
Og det modsatte, hvis den enkelte kampagne viser sig ikke at virke.
Tiltaget er stablet på benene ved Media Talk 2015, hvor TV2 præsentererede dette forsikringsprodukt der ikke tidligere er set i Danmark, eller i Europa.
TV2 salgsdirektør, Peter Olafsson siger:
-Vi har, siden TV2 gik i luften, prædiket og dokumenteret den positive effekt af annoncørernes kampagner på TV2, men det er glædeligt for os, at forsikringsbranchen nu også går ind og understøtter effekten af kampagnerne på TV2, og det er vi naturligvis glade for. Al diskussion om effekt eller mangel på samme er således slut, i hvert fald for TV2s vedkommende, og er kunderne usikre på effekten, kan de med dette nye initiativ rydde tvivlen af bordet med en forsikring, starter han og bliver suppleret af Lars Hem Simonsen, der er direktør for Topdanmarks forretningsområde Erhverv og Industri.
Han siger:
-Vi er glade for at kunne træde ind på markedet med et spændende og innovativt forsikringsprodukt, der - så vidt vi ved - ikke findes andre steder i Europa. Vi har store forventninger til produktet, og håber at det fremover bliver lige så naturligt at tegne en tv-effekt forsikring, som det er at tegne en rejseforsikring i dag, slutter han.
Priserne ser ud til at starte ved en præmie på knap 5 procent af tv-investeringen, hvilket skal ses i lyset af at de fleste TV2 kunder allerede forlanger en ROI på mere end “1” ( udgifterne dækket).
De annoncørere der er usikre på effekten af deres kampagne kan derfor nu både forsikre sig mod en udebleven effekt og det løse.
Det er dog ikke det eneste tiltag TV2 er på vej med til deres annoncørere.
TV2 har således netop indgået et såkaldt strategisk samarbejde med eBay, der betyder at de nu kan tilbyde “nye digitale tilbud til annoncørerne”.
TV2s kommercielle direktør, Flemming Rasmussen forklarer:
-En af grundstenene i TV 2s nye digitale strategi handler om en intelligent indsamling og brug af data, så vi kan blive endnu bedre til at kende vores brugere, og så vi fortsat kan tilbyde Danmarks mest effektive digitale produkter til annoncørerne. Her er eBay med deres 1,6 mio. danske brugere den oplagte samarbejdspartner, så vi er rigtig glade for det nye samarbejde. Vi har store forventninger til de kommercielle muligheder i samarbejdet og forventer massiv digital vækst i de kommende år, slutter han og bliver suppleret af Morten Heuing, direktør hos eBay, der jo fornyligt købte Den Blå Avis.
Han siger:
-TV2 er et rigtig godt match til eBays position, og sammen skaber vi Danmarks førende digitale produktportefølje, både hvad angår størrelse og innovation - og derfor er de den helt rigtige partner for os, slutter han.
Denne ide er igen opstået på det netop afholdte Media Talk 2015, hvor TV2 kunne løfte sløret for det såkaldte “strategiske datasamarbejde” de nu har indledt med eBay.
Et samarbejde der konkret forventes at resultere i at annoncørere både kan annoncere på TV2 og på eBays medier samtidig med at den som TV2 pointerer det “sætter nye standarder for målrettet annoncering på det danske marked.
Flemming Rasmussen foklarer videre:
-Det handler om at sætte forbrugeren i centrum, så vi tilbyder relevant og målrettet TV2 indhold og levende billeder på tværs af alle platforme - der hvor brugeren er, og lige præcis på det tidspunkt og den platform, som passer brugeren. Kommercielt fokuserer vi på, at forbrugerne skal bruge mest mulig tid på TV2s platforme, og at vi skal tilbyde nye, databaserede kommercielle produkter, der skaber mest mulig effekt for annoncørerne, slutter han.
Udviklingen forventes fulgt op af hvad TV2 kalder for et større “udviklings- og implementeringsarbejde på tv2.dk, på TV2s web-tv, på de mobile produkter og på TV2 Play, samtidig med at der “lanceres nye kommercielle produkter på alle de digitale platforme i 2015”.
TV2 er slutteligt på vej med “Adwars - seernes reklame”, hvor forbrugerne løbende skal “teste” de reklamefilm der vises på TV2, i en såkaldt vidensbank.
Tiltaget afløser blandt andet “Den Glade Seer”, hvor seerne i flere år valgte DSBs Harry & Bahnsen film som vinderen, hvorfor TV2 nu prøver med noget andet.
Da TV2 fortsat ønsker at have styr på hvad seerne vælger, er der i første omgang 165 film der medvirker.
Chef for Kommercielle Partnerskaber Jacob Fischer-Nielsen siger:
-TV2s kreative vidensbank skal være med til at dokumentere, at kreativitet skaber effekt. Målet er også, at resultaterne fra vidensbanken skal facilitere en faktabaseret dialog kunde, reklame- og mediabureau imellem. Samlet set skal vidensbanken bidrage til at øge kvaliteten og salgseffekten af reklamerne til glæde for både seere og annoncører, starter han og fortsætter.
-Resultaterne af de første 165 film viser klart, at de reklamer, der involverer og engagerer seerne mest også giver de bedste resultater, slutter han.
Vinderne bliver kåret i forbindelse med den årlige Zulu Award.
TV2 forventer at begynde på markedsføringen af konceptet tidligt næste år, hvor det også bliver muligt for bureauer at “benchmarke kampagnerne på både branche- og markedsniveau”.
Selve vidensbanken er tiltænkt reklamebureauerne.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?