Forsiden > Mediepolitik > TV2 reagerer på PBS rapport

TV2 reagerer på PBS rapport

Selvfølgelig kan PBS TV finansieres kommercielt i DK

fredag 11. november 2016, af Tom Dissing

TV2 administrerende direktør, Merete Eldrup, ser ud til at være en smule uenig med en del Public service-udvalgets rapport.
Hun ser nemlig ingen problemer i at finansiere public service TV på kommercielle præmisser.
-Vi har vist, at det er muligt at finansiere public service kommercielt, men markedet er klart udfordret fra udlandet og af nye tv-vaner ikke mindst hos de unge, starter hun og fortsætter.
-Public service er en central del af TV2s DNA, og når vi på TV2 taler public service, handler det især om dansk indhold og nyheder. TV2 er den største leverandør af nyhedstimer til danskerne, og vi har en sendeflade bestående af 70 procent dansksproget tv, forklarer hun videre.
Dermed er TV2 ikke helt enige med Public service-udvalget, der - stort set - udelukkende har fokus på Danmarks Radio, mens den generelle opfattelse, ser ud til at være at TV2 “bare skal sælges”.
Administrerende direktør Merete Eldrup, er langt mere interesseret i at diskutere det danske kvalitetsindhold.
På samme måde er Merete Eldrup nærmest kategorisk afvisende overfor at overdrage TV2 regionerne til DR.
-Ejerskabet af TV2 er altid ejerens afgørelse, og det har jeg ingen mening om, men det er jo ikke første gang, emnet har været til debat. Hvad jeg til gengæld har en mening om, er public service, som er uløseligt knyttet sammen med TV2. Nyheder og aktualitet er indbegrebet af public service og har høj prioritet hos TV2. Vi ønsker fortsat som public service-kanal at styrke danskernes engagement i udviklingen af samfundet, under hun samtidig med at hun er “en klar modstander af tanken om at flytte TV2-regionerne til DR”.
-Jeg forstår ikke ideen med at spolere noget, der til fulde fungerer. Samarbejdet med TV2-regionerne har siden 1988 været et grundelement for TV2 og for mange hundrede tusinde seere, som mellem klokken 19 og 20 har glæde af den stærkeste nyhedstime på tv med landsdækkende og regional nyhedsdækning, starter hun og fortsætter.
-TV2-regionerne og samarbejdet med TV2 bidrager til dækning af hele Danmark i både regionale udsendelser og på landsdækkende tv. Derfor har TV2 i de seneste år styrket samarbejdet med regionerne på nyhedsdækningen på tv og nettet og på idéudviklingen af nye programmer. Hos TV2 og TV2-regionerne arbejder vi på at styrke det redaktionelle samarbejde yderligere og udnytte ressourcerne endnu bedre – og der er allerede gode resultater af dette på skærmen, slutter Merete Eldrup.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?