Forsiden > News > TV2 samler nyhedsproduktion et sted

TV2 samler nyhedsproduktion et sted

onsdag 1 oktober 2014, af Tom Dissing

TV2 ser ud til at have ændret lidt i deres struktur, så deres samlede nyhedsproduktion samles et enkelt sted, nemlig under Mikkel Hertz der bliver ny chef for den nye størrelse “Nyhedscenter”, hvor det er planen at samle alt nyhedsproduktion, der så efterfølgende skal bruges i såkaldte cross media sammenhænge, hvilket på almindeligt dansk kan oversættes til at de samme nyheder skal bruges på flere platforme, som web TV og mobile apps.
I samme omgang styrker TV2 nyhedsområdet, ved at ændre deres nyhedsorganisation.
Noget der bliver klaret ved at styrke ledelsen med tre nye chefer.
Målet er ikke overraskende at “være endnu bedre gearet til at møde den digitale nyhedsforbruger og samtidig højne kvaliteten i TV2s nyhedsudgivelser”, som de skriver det.
Ideen er ydermere at “styrke organisation på nyhedsområdet” med “et nyt tankesæt, hvor historier fremover skal udnyttes bedre på tværs af TV2s mange nyhedsplatforme”.
Nyhedsdirektør, Michael Dyrby forklarer:
-Seerne og brugerne i en digital verden får sjældent deres nyheder ét sted, men i en skøn blanding af flere platforme, og vi skal i TV2s nyhedsproduktion på tilsvarende vis tænke i sammenhænge på tværs i stedet for i specifikke udgivelser og historier, som kun udkommer ét sted. TV2s nye nyhedsorganisation vil bedre være i stand til at løfte vores nyheds-ansvar i en digital tid, hvor forventningerne til både kvalitet, hastighed og tilgængelighed er høje, og vi vil have fokus på cross media og på, hvordan vi udnytter vores ressourcer endnu bedre til fordel for seerne og brugerne, slutter han.
Dermed kan alle seere, der jo også er kunder hos TV2 forvente at få de samme nyheder på hovedkanalen, på News, på tv2.dk og på de mobile apps, så det ikke længere er nødvendigt at bruge flere TV2 platforme for at få alle nyhederne.
Mikkel Hertz, der bliver den nye chef for Nyhedscenteret forlader dermed stillingen som kanalchef for TV2 News, der i stedet får en chefredaktør, der bliver suppleret med en chefredaktør for nyhederne på hovedkanalen.
Nyhedsledelsen får endeligt en produktionschef, suppleret af en tværgående chefredaktør, der har “overblikket over dagens nyhedsproduktion og historiernes liv på de enkelte platforme”.
Det job tilfalder Hans Peter Blicher, der jo har været konstitueret nyhedschef på TV2 siden maj.
Tiltaget her skal i det hele taget ses som “sidste hånd på en ambitiøs digital strategi for hele koncernen”, der “giver nogle af svarene på, hvordan virksomheden skal sikre sig en fortsat fremtrædende rolle i et mediebillede, hvor seervanerne ændrer sig”.
Blandt de konkrete tiltag som brugere af TV2s mange platforme kan se frem til er “flere levende billeder på tv2.dk” og “nye kommercielle produkter og indhold tilpasset mobilens lille skærm”.
Slutteligt kommer TV2 Play også til at opleve en revision.
Den ser dog ikke ud til at være faldet på plads endnu.
Noget kunne dog tyde på at indholdet på denne platform får lov til at blive der længere, da det er planen at “TV2s stærke indhold fremover lever længere tid end blot programmets varighed og andre steder end udelukkende på den traditionelle tv-skærm”.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?