Forsiden > Mediepolitik > TV2 tabte ved EU domstol

TV2 tabte ved EU domstol

Dommen siger at de modtog statsstøtte

torsdag 9. november 2017, af Tom Dissing

opdateret se nederst
Det er netop sket at TV2 har fået at vide at de - i værste fald - kan få en heftig multi milliard stor regning. ( tilbagebetaling til staten )
Formodentligt i den tunge ende, der inkluderer 1,8 milliarder i såkaldte ulovlighedsrenter suppleret af en tilbagebetaling af “Reklameindtægter, som blev overført fra TV2 via TV2-fonden i 1995 og 1996”. ( igen til staten )
Det er i hvert fald hvad EU domstolen i Luxembourg har besluttet. ( EU-Domstolen ophæver en afgørelse i EU-retten fra 2015 )
Dommen, er med andre ord en stadsfæstelse af dommen i 2015, som TV2 også tabte ( hvilket TV2 var/er uenige i at de gjorde ), kunne dermed blive det endelige dødsstød til TV2, da staten jo ikke kan gå ind og give penge til TV2 til at betale statsstøtte kroner tilbage med.
Dommen fra 2015 blev dog anket, hvilket formodentligt ikke er muligt denne gang.
Dette blandt andet fordi at den såkaldte EU Generaladvokat inden dommen havde fremsat forslag om, at domstolen skulle dømme imod TV2. Et forslag domstolen valgte at følge.
Som vi derfor læser det, er der ikke flere instanser, hvorfor TV2 reelt har tabt tre retssager idag, og derfor står foran at skulle til at tilbagebetale op imod “1,8 milliarder i såkaldte ulovlighedsrenter“ suppleret af de reklame indtægter fra 1995 og 1996.
Igen.
TV2 ligger sig på ingen måde ned.
TV2s administrerende direktør, Merete Eldrup, har indtil videre sagt:
-Vi vil nu læse dagens domme og drøfte dem med vores juridiske rådgivere, inden vi kommenterer afgørelserne.
Der mangler i den forbindelse også en udmelding fra Kulturministeriet, der jo reelt er dem der har sørget for at TV2s reklamekroner nu kan vurderes som værende “statsstøtte”.
Vi har det meste af historien fra Reuter, så vi gætter på at den udvikler sig - potentielt heftigt - i løbet af dagen, og at både TV2 og kulturministeren kommer med flere udmeldinger.
opsummeret
Det er tre retssager TV2 taber idag:
TV 2 har modtaget statsstøtte.
MTG (har ret i at ) TV2 både fik licenskroner og samtidigt solgt reklameplads i 1995 og 1996.
Og at reklameindtægter blev overført til TV2 fra TV 2 Reklame via TV2 Fonden i 1995 og 1996, der derfor var statsstøtte.
Der er ( mere eller mindre ) faldet domme i alle disse sager, der er blevet anket af TV2, EU-Kommissionen og Viasat, via en såkaldt appel.
Det er disse tre appelsager, der nu er afgjort.
Hvorfor det ikke er urealistisk at TV2 kommer til at betale de 1,8 milliarder kroner tilbage til staten som Viasat/MTG mener at TV2 skylder staten i såkaldte ulovlighedsrenter.
opdateret
TV2 dommen ser ud til at inkludere at TV2 Regionernes licensindtægter i perioden 1997-2002 også er statsstøtte til TV2, hvilket er seks års licens til regionerne alene.
Formodentligt et tilsvarende heftigt milliardbeløb. ( som de 1,8 mia der allerede - formodentligt - vil blive afkrævet af TV2.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?