Forsiden > News > TV2 valgte Sony

TV2 valgte Sony

onsdag 20. april 2016, af Tom Dissing

Selv om at Sony bruger en del af deres NAB2016 stand på at vise deres spritnye PXW-Z450 frem, er det nok ikke denne type CamCordere, en helt ny TV2&Sony aftale handler om.
Det kunne det dog let komme til at blive til, på det tidspunkt hvor TV2 overgår til at producere i 4K/UHD.
Indtil videre handler det dog mere om at hele TV2 er ved at forlade SD opløsningen, og konvertere til HD, med hjælp fra Sony, der er på vej til at blive såkaldt strategisk partner.
Det var i hvert fald Sony der vandt en netop gennemført “tender”, der ikke handler helt så meget om konkret udstyr, som den handler om strategi.
Den korte forklaring er dog fortsat at TV2 Danmark nu igen er på vej til at blive en “Sony station”, i forhold til EFP og ENG produktionen.
Teknikken, i den “public tender”, som Sony vandt i januar, bliver så ellers implementeret her medio april, hvilket - efter sigende - skulle blive en central del af TV2s Migration til HD.
Selv om at der ikke er sat antal kameraer på, skulle aftalen inkludere en udskiftning af “alle eksisterende SD ENG og VJ-kameraer”, der alle udskiftes med HD søstre, suppleret med “søgere”, der i tilfældet med de skulderbårne kameraer er en pæn del af budgettet.
Med i aftalen er en ikke nærmere defineret antal optagemedier og medielæsere.
Helt sikkert er det dog at vi alle - lige om snart - vil bemærke at hele TV2 nu overgår til at optage i HD.
Kjeld Skovlund, der chef for TV Technology hos TV2 Danmark siger uanset:
-Vi er glade for at kunne meddele, at Sony har fået kontrakten på at levere nyt ENG-udstyr til TV2. Sony blev valgt ud fra kriterier som samlede ejeromkostninger, funktionel og teknisk værdi samt arbejdsgange, integration og codec, hvor selskabet kom ud med den højeste score. Vi ser frem til begynde med at implementere det nye ENG-udstyr for at fuldføre vores migrering til HD-produktion, slutter han.
Mick Sheehan fra Sony Professional Europe, supplerer:
-Vi er stolte over at være valgt af TV2 Danmark efter den strategiske tender og ser frem til at levere løsninger og produkter fra vores fremtidssikrede XDCAM-portefølje. Investeringen i det nye ENG-udstyr vil i høj grad bidrage til at styrke TV2 Danmarks førerposition inden for nyheder og TV-produktion, slutter han.
Det er naturligvis lidt hemmeligt hvor mange kameraer aftalen handler om.
Det skulle dog være pænt sikkert at det - totalt - handler om mere end 100 kameraer, fordelt på en bunke PXW-X400 skulder kameraer med de nyeste OLED søgere ( enkelte vil være udstyret med LCD), en god del PXW-X200er, og endelig en pose PXW-X70ere, når det skal være helt lille.
Det fremgår ikke hvilken “kvalitet” eller båndbredde det er planen at bruge som “stations kvalitet”, nu hvor der skal produceres i HD.
Det skulle dog være tilfældet at TV2 blandt andet har valgt Sony fordi deres kameraer både tilbyder spritnye og ældre - kendte - codecs.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?