Forsiden > News > TV2 vil med helt ind i stemmeboksen

TV2 vil med helt ind i stemmeboksen

fredag 12. juni 2015, af Tom Dissing

Hvis du troede at TV2 tager nogle chancer i forhold til seertallet, tager du fejl.
Danske producenter kan jo ikke garantere ligeså mange seere som allerede sendte og derfor afprøvede formater, der har “bevist” at de virker.
Og sådan bliver det også her den 15. juni, hvor TV2 vil lave deres eget lille “Test dit valg” program, der er baseret på et hollandsk TV-format, der allerede er sendt på Svensk og Norsk TV.
Vi gætter på at det ikke er det samme program vi skal se herhjemme.
Blot samme format.
Selve indholdet, følger så ellers Natasja Crone og Morten Resen, der har planer om at “gøre danskerne klogere på, hvilket parti de er mest enige med”.
Detaljen er åbenbart at mange fortsat er uafklarede om hvem de vil stemme på.
Og selv om at der ingen tvivl kan herske om hvem TV2 synes du skal stemme på, er det fortsat meningen at “du nu får hjælp til at tage stilling til valgets vigtigste emner og til at finde det parti, du er mest enig - eller uenig - med”, på TV2.
Svend Rasmussen, der er TV2-redaktør på formatet, siger:
-Vores ambition er at gøre vælgerne klogere på, hvad politikerne og partierne mener, når vi går bagom de hurtige overskrifter og ned i substansen - og ikke mindst hjælpe med at finde ud af, hvilket parti man ville stemme på, hvis man udelukkende går efter holdninger frem for, hvem man bedst kan lide, slutter han og bliver suppleret af Politisk kommentator på Ekstra Bladet og TV2, Hans Engell, der siger:
-Interessen og spørgelysten er stor, når jeg deltager i møder om dansk politik. Men det samme er usikkerheden, og jeg fornemmer, at der denne gang er endnu flere tvivlere end ved de fleste foregående valg. Faktisk er usikkerheden så stor, at jeg ind imellem bliver direkte spurgt, hvem jeg synes, man bør stemme på, fortæller Hans Engell, som dog venligt afviser at give tilhørere råd om den slags, slutter han.
Dermed har både DR og TV2 kastet sig ind i kampen om at hjælpe de op imod 20 procent af vælgerne, der er dem der fortsat er uafklarede om hvem de vil stemme på.
Og hvor DRs “arena” ender med at blive “Koncertsalen”, bliver TV2 og “Test dit valg” “en stor arena skabt i en hangar på den tidligere flyvestation Værløse”, hvor Natasja Crone og Morten Resen styrer de 208 personer der i grupper på 25 personer, i form af “førstegangsvælgere”, “pensionister”, “husejere”, “social- og sundhedsassistenter”, “håndværkere”, “folkeskolelærere”, “dagpenge-/kontanthjælps -modtagere” og “DJØFere/private ledere”.
De repræsenterer nemlig - ifølge Megafon - befolkningen, der åbenbart er særdeles nem at putte i kasser, da individualitet ikke længere er så funky som før.
De sidste 8 personer, er så kendte mennesker som Peter Lund Madsen, Thomas Rode, Pernille Højmark og Ellie Jokar.
Selvom at de er kendte ved de fortsat ikke hvem de vil stemme på.
Alle bliver derfor udsat for “TV2s kandidattest”, hvor de skal “besvare 14 spørgsmål om tidens varme politiske emner”, som “offentlig forsørgelse”, “topskat”, “udlændinge”, “brugerbetaling”, “nationale tests” og andet.
Dem der ikke lige er i studiet, kan i stedet stemme derhjemme, ganske som med Zulu Bingo.
Denne gang er det bare ikke nødvendigt at printe en plade ud først.
Det hele kan klares på en computer, mobil eller tablet.
Svend Rasmussen fortsætter:
-Efter hver afstemning viser vi, hvad de enkelte grupper har stemt, og spørger ind til hvorfor. De politiske kommentatorer Hans Engell, Søs Marie Serup og Sigge Winther giver også deres besyv med - ikke mindst når de kommenterer Megafons landsdækkende analyse af, hvad danskerne som nation mener, herunder hvorfor kvinder og mænd eller vælgere i Jylland og København er uenige om de samme spørgsmål, forklarer han videre.
-Til sidst konfronterer vi vælgerne med, hvilket parti de - måske til deres egen store overraskelse - er mest enig med, når de stemmer efter deres holdninger frem for efter, hvem de bedst kan lide. Inden udsendelsen har vi også spurgt vores publikum, hvem de ville stemme på, og i slutningen af “Test dit valg” ser vi, om resultatet har flyttet sig undervejs. Og vi ser på, hvordan et Folketing vil se ud, hvis det er vores 200 personer store mini-Danmark i studiet, der skal bestemme, slutter han.
Medvirkende politikere bliver:
Kristian Jensen, Pia Kjærsgaard, Magnus Heunicke, Pernille Skipper, Özlem Cekic, Ida Auken, Simon Emil Ammitzbøll, Mai Mercado, Stig Grenov og Niko Grünfeld.
De får ingen taletid, men skal kommentere på det hele på tv2.dk, så der også er lidt til dem der tjekker mail i løbet af formatet.
De får dog lov til at sige noget allersidst i programmet.
Så lidt plads bliver der dog.
Svend Rasmussen forklarer at det er en del af formatet:
-“Test dit valg” handler om politik, om danskernes meninger og partiernes holdninger - og alligevel er det politikerfri zone. “Test dit valg” er denne valgkamps spændende, nye format, og vi glæder os meget til at give ordet til danskerne, slutter han.
Vi har ledt efter svenske eller Norske klip. Fandt ingen.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?