Forsiden > News > TV2s Cancer uge på vej

TV2s Cancer uge på vej

torsdag 17. september 2015, af Tom Dissing

Hele fem byer bliver en del af Kræftens Bekæmpelse og TV2s Knæk Cancer bus tour, hvor der bliver forestået såkaldte “sundhedstjek”, der bliver fulgt op af “Go’ aften Danmark” og endelig et lysevent.
Dermed er det på sin plads at få tjekket om du har et problem fra den 19. oktober i en række byer rundt om i landet, samtidig med at “Go’ aften Danmark” følger op på emnet.
Centrum for det hele er som tidligere Kræftens Bekæmpelse og deres Knæk Cancer-bus, der blandt andet kigger forbi Hjørring, Holstebro, Esbjerg, Faaborg og endelig Nykøbing Falster.
Michèle Bellaiche der er vært på “Go’ aften Danmark” siger:
-Jeg glæder mig til at komme rundt i Danmark og mærke danskernes engagement i kampen mod kræft og deres interesse for at vide mere om sygdommen og om forebyggelse. Knæk Cancer-bussen er en strålende måde at komme ud til danskerne med et relevant budskab, slutter hun.
Da det hele ikke skal være åh så seriøst på TV2 og i “Go’ aften Danmark” bliver der også plads til “fysiske lege” i form af “at skyde dartpile efter de syv tegn på kræft”, samtidig med at der bliver snakket om “lokal kræftrådgivning” der - for eksempel - kan tjekke “mistænkelige modermærker”.
Direktør i Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen, siger:
-Sidste år oplevede vi, hvordan vi med Knæk Cancer-bussen nåede bredt ud til borgerne og kom i kontakt med grupper af danskere, som vi normalt ikke møder. Derfor er vi rigtig glade for, at vi endnu engang får mulighed for at tage ud i landet og dele den viden om kræft, forebyggelse og rådgivning, vi ligger inde med, og samtidig blive inspireret til vores videre arbejde, slutter han.
Bedst af alt har TV2 afsat en god del af deres sendeflade til netop Knæk Cancer kampagnen.
Således er det ikke kun “Go’ aften Danmark” der er ude og køre med bussen.
“Go’ morgen Danmark” har nemlig også planer om at sende indslag om emnet om morgenen.
Som eksempel vil “Go’ morgen Danmark” sende fra “de centrale pladser” i de byer bussen besøger.
Her vil alt fra lokale bagere til andet, diske op med alt fra nybagt morgenbrød til gymnastik for morgenfriske.
“Go’ aften Danmark” vil “sætte fokus på lokale borgere og pårørende” i deres 17.20 og 18.30 udsendeler.
Her handler det om dem “der har haft kræften tæt inde på livet”.
Detaljer som “hvordan “det påvirker parforholdet”, til “hvordan er det at være barn eller forældre til en person, der er uhelbredelig syg af kræft”, bliver berørt.
Og gad vide om der ikke også er et par kendte der kigger forbi med deres oplevelser.
Michèle Bellaiche siger:
-Vi vil fortælle om danskernes engagement i kræftsagen og om kræft som en sygdom, mange lever med, og som flere og flere overlever - så vi har stærkt fokus på håb i vores programmer, starter hun og fortsætter om hendes egen mor.
-Min mor har altid sagt, at hun ønsker at blive 100 år, og hendes indstilling har været, at det skulle kræftsygdommen ikke lave om på. Hun blev helbredt, er i fuld vigør og er heldigvis et af mange gode eksempler på danskere, der overlever kræftsygdommen, slutter hun.
Blandt de mange måde du kan støtte på, er ved at købe en såkaldt “lyspose”, som du kan “dekorere med en tegning eller en personlig hilsen”.
Bor du i en af de byer bussen besøger, vil denne være åben fra 10-19.
Som altid vil det i hele ugen være muligt at betale penge ind til Kræftens Bekæmpelse.
Ugen slutter som altid af med et “Knæk Cancer Live” om lørdagen.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?