Forsiden > News > TV2s nichekanaler er fortsat en succes

TV2s nichekanaler er fortsat en succes

onsdag 6. januar 2016, af Tom Dissing

TV2 Sport ser ud til at være 2015s mest succesrige kanal, målt på evnen til at vokse.
Kigges der på de konkrete seertal er der stadig langt op til selv meget små kanaler.
Men nu hvor kanalen kan se tilbage på dens første leveår, hvor den på bare 12 måneder er blevet “landets største og mest sete sportskanal”, i følge TV2, kan der vel ingen tvivl herske om at TV2 og kanalens seere må være endog særdeles tilfredse med denne kanal.
Fremgangen er opnået ved at sende danske sportsrettigheder som håndbold, ishockey, basketball og motorsport samt internationale ting som håndbold, cykling, svømning, badminton, roning og ishockey, hvor danske sportsfolk er med.
Sportschef, Frederik Lauesen siger:
-Vi er både enormt ydmyge og meget stolte over den måde, de danske sportsfans har taget TV2 Sport til sig. At kanalen i sit første leveår ender med at være den mest sete sportskanal blandt alle danskere, havde kun de mest optimistiske af os turdet drømme om. Der er mange stærke og dygtige konkurrenter i vores branche, så der er grund til at lade propperne springe på redaktionen. Det er en kæmpe cadeau til de mange dygtige og dedikerede mennesker på og omkring TV2 Sport, starter han og fortsætter.
-Vi troede på en vej med stort fokus på dansk sport og uden de mange og meget dyre internationale fodboldrettigheder. Det viser sig, at danskerne heldigvis har været enige med os. Der er et marked for dansk sport både fra de hjemlige ligaer og fra den internationale scene, hvor de danske sportsfolk gør det godt. Vi skylder en stor tak til vores mange samarbejdspartnere i dansk idræt og til de distributører, der valgte at tro på TV2 Sport-projektet og selvfølgelig mest af alt til de danske sportsfans, der har valgt TV2 Sport til, slutter han.
Frederik Lauesen har i den forbindelse også planer for kanalens fremtid.
-Nu gælder det om at holde fast. Konkurrencen er hård, men vi er godt rustet efter det første år. Det har bestemt været hårdt, men også skægt. 2016 er et kæmpe sports-år, og det vil vores mange seere og brugere på TV2 Sport også kunne mærke. De vil blive forkælet med mere håndbold og cykling end nogensinde. Og netop de to sportsgrene er vores DNA. Men der er også mange andre nye og spændende ting på vej, så jeg håber og tror på, at kanalen kan vokse sig endnu stærkere i 2016, slutter han.
Det er dog ikke kun TV2 Sport der klarer sig godt.
TV2 News gør det også flot.
Denne kanal hentede således 4 procent af seeningen mod 3,5 procent året før.
Seere nok til at kanalen nu er landets femte mest sete.
Chefredaktør Mette Østergaard forklarer:
-2015 har været et enormt stort nyhedsår - på godt og ondt. Som nyhedskanal har vi en vigtig opgave i at skabe overblik i nuet og i at levere perspektiv og analyse umiddelbart efter. Jeg synes, vi kan være stolte af, hvad vi har leveret, og derfor er det skønt, at seerne belønner os på denne måde, starter hun og fortsætter.
Det er ekstra glædeligt, at tv-seerne bruger en rekordstor andel af deres tid på News i en tid, hvor flow-kanaler er udfordret, og hvor en del husstande vælger mindre tv-pakker.
I forhold til fremtiden lover Mette Østergaard at 2016 bliver fuld af “tæt nyhedsdækning samt analyse, perspektiv og baggrund”. Og så bliver “businessområdet” dækket “endnu stærkere”.
Noget der sker i forbindelse med den en kommende “businesskanal på TV2 Play”, der skulle være nært forestående.
Hun fortsætter:
-Vi planlægger store og tydelige forandringer på TV2 News, og vi håber, at vores seere også vil være tilfredse, når vi om nogle uger åbner for News i nye klæder, slutter hun.
TV2 Sport havde i hele uge 53 495.000 seere i følge TNS Gallup, mens TV2 News havde 1.358, 000 seere.
Til sammenlingning havde Hovedkanalen 3.922.000.
DR1 havde 4.301.000

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?