Forsiden > News > TV2s sportskanal overtager Basketligaen

TV2s sportskanal overtager Basketligaen

fredag 7. november 2014, af Tom Dissing

Dansk basketball der her de sidste mange år har boet på dk4, skifter ved årsskiftet kanal til TV2s nye sportskanal.
Dermed kommer kanalen ikke kun til at sende NBA-basket fra USA.
Der bliver også plads til lokale spillere.
Sportschef Frederik Lauesen siger:
-Vi er enormt glade for aftalen med dansk basket, der er i rivende udvikling. Vi er en dansk sportskanal, og danske rettigheder er selvfølgelig essentielle for os. Dansk basket flugter fantastisk med vores store satsning på NBA. Det er yderligere et godt argument i forhold til dækningen af basket både på den nye sportskanal, men også på TV2s øvrige platforme - ikke mindst de digitale, starter han og fortsætter.
-Aftalen om dansk basket er en stor mulighed for at komme bedre i kontakt med det danske community omkring basketball. Der er vækst i tilskuertallene i de danske haller, og de danske klubber bliver bedre og bedre til at give publikum et show. Med en del dansk basketball på TV2s platforme er det mit håb, at vi kan få interessen både fanmæssigt og kommercielt til at stige yderlige ved hårdt, ærligt og strategisk samarbejde med forbundet og klubberne, fortsætter han.
-Jeg oplever Danmarks Basketball Forbund som et utroligt innovativt forbund, der udover arbejdet med eliten også tænker på bredden. Ikke mindst i forhold til street basket, som også rummer en hel række sociale tiltag, som jeg glæder mig til, at TV2 også går ind i, slutter han.
Rasmus Winkel, direktør for Danmarks Basketball Forbund supplerer:
-Danmarks Basketball Forbund og Basketligaen er meget glade for den nye aftale med TV2, som vi ser som en stor anerkendelse af den udvikling, sporten har været igennem de seneste år. Nu er dansk basketball sikret yderligere tre sæsoner med bred livedækning af både nationale og internationale kampe, hvilket har enorm betydning for vores fortsatte udvikling, starter han og fortsætter.
-Vi vil i den sammenhæng gerne takke dk4. for et fantastisk samarbejde i de seneste syv år. Basket-transmissionerne er blevet kendt for meget høj kvalitet og god underholdning, og vi er glade for, at vi kan mærke den samme lyst til at skabe kvalitetsoplevelser hos TV 2. Vi håber, at vi kan få øget kendskabet til sporten hos en endnu større del af den danske befolkning og dermed skabe vækst hos vores klubber, slutter han.
Det fremgår ikke over hvor lang tid aftalen går, men den skal formodentligt forhandles en gang om året.
Basketligaen følger op på aftaler om NBA, ishockey, motorsport samt bunker af håndbold og fodbold, OL og cykling. 
Det er ydermere planen at sende den hollandske æresdivision i fodbold, de største internationale badmintonturneringer, EM- eller VM-slutrunder i ishockey, svømning, kano og kajak, langrend, alpint, skiskydning, freestyle og snowboard.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?