Forsiden > News > Telcoerne tjener fortsat penge

Telcoerne tjener fortsat penge

onsdag 13. april 2016, af Tom Dissing

Den megen snak om at seerne forlader TV, herunder at de vælger stadig mindre “kanal pakker” kunne igår vise at Stofa ganske rigtigt mister en de kunder.
Og selv om at ingen siger det, er der ingen der modsiger at det er størrelser som Netflix, Viaplay og HBO der trækker seerne væk fra kanal pakker der koster 5-9 gange så meget, som til gengæld indeholder kanaler der ikke bliver brugt.
Det til trods er der grund til at smile hos Stofa.
Deres omsætning - der kunne være en slags indikation på hvor mange TV kunder de har, er faldet med omkring 8 procent.
Tilgengæld tjener de nu mere på den enkelte kunde, hvorfor overskuddet er vokset med 6 procent.
En øvelse blandt andet Cmore var igennem for et par år siden, hvor store dele af deres kunder forlod dem.
Samtidig med at de tjente stadig flere penge.
Det endste som bekendt med et frasalg.
Kollegaerne på Yousee, er heller ikke spor kede af det.
Kunderne forlader også dem.
Men da planen er at tilbyde kunderne blandt andet en ny TV boks, er forventningen at Yousee fortsat vil tjene penge.
Blot fordi der er mange kunder der “måske” vil forlade deres kabel TV udbyder, er det jo ikke det samme som at de rent faktisk forlader deres udbyder.
René Brøchner, der er koncerndirektør, siger i Børsen:
-Hvis det var et spørgsmål om, at folk ikke længere ville have et tv-produkt, så ville jeg være væsentligt mere bekymret. Men vi kan jo se, at folk har stigende glæde af deres tv-indhold. Vi ser bl.a. en kraftig stigning i seningen på andre skærme. Så det er jo mere et spørgsmål om at finde den rigtige løsning for kunderne. Og det håber vi, at vores boks kan medvirke til, slutter han.
Den omtalte boks mangler naturligvis at blive præsenteret.
Og kunne tænkes at være “forsinket”, nu hvor mindst en konkurrent, Waoo, rent faktisk er ude med landets første 4K set top boks. ( Netflix er det eneste der er i 4K )
Det kunne jo tænkes at Yousee også gerne vil kunne tilbyde enkelte kanaler i 4K, nu hvor - for eksempel - Netflix findes i 4K.
Med NAB2016 få dage væk, er det oplagt at de også kunne tænkes at vente på at se hvor stort et Buzz HDR bilver.
Skulle det ende med at “helt almindelige” broadcastere som DR og TV2 fristes af HDR, skal deres boks jo pludselig kunne en håndtere væsentligt større farvedybde og en højere båndbredde.
Uanset dette, skulle op imod hver 3. af forbrugerne “gå i tanker om” at skifte til en mindre TV pakke, og supplere med en enkelt streamingtjeneste, der jo alligevel har serierne - og filmene - flere måneder før broadcasterne.
Og mens Stofa er gået hele vejen, med at tillade deres kunder ned til en enkelt TV kanal, forudsat de betaler pænt mange penge hver måned for den boks det kræver, er Yousee på vej med et tilbud til deres kunder om at det ikke længere er tvunget til at købe deres bredbånd hos Yousee, blot fordi de ( skal ) have deres Kabel TV via denne udbyder.
Yousees udfordring i den forbindelse er oplagt nok at der nu findes udbydere af TV kanaler på bredbånd, hvilket reelt betyder at kunderne ikke længere er tvunget til at handle hos Yousee, som de tidligere har været.
Hvor frit et valg det så ender med, er fortsat uklart.
Og nu hvor René Brøchner fortsat smiler, har Yousee sikkert planer der skal få deres kunder til at blive.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?