Forsiden > News > Telenor og Discovery Networks blev ikke enige

Telenor og Discovery Networks blev ikke enige

mandag 1 februar 2016, af Tom Dissing

Folk der køber adgang til TV via Canal Digital, har sikkert ikke været klar over at det var deres udbyder, der var ved at droppe Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, Eurosport og ni andre Discovery kanaler.
Men den er god nok.
Fra den 1. februar, hvilket er om ti minutter, vil Canal Digital kunder have mistet en masse TV kanaler ganske som Discovery Networks med et slag mister op imod 200.000 danske husstande.
Det er så mange husstande at det vil påvirke deres seertal endog særdeles markant, er forventningerne.
Canal Digital/Telenor har indtil videre ikke været ude med en kommentar til udviklingen.
Det har Discovery Networks.
Herfra siger administrerende direktør Christian Kemp:
-På tv-seernes vegne er jeg ærgerligt over, at det ikke er lykkedes at indgå en ny aftale. Særligt nu hvor vi går et forår i møde med eksklusive Premier League-kampe, FC Midtjyllands Europa League-kampe mod Manchester United for slet ikke at tale om vores premierer den kommende uge på Janus og Skyggedanmark og vores helt nye crime show Stationen, slutter han.
Der skulle i følge Discovery Networks have foregået lange forhandlinger forud for dette brud der er så konkret, at det ikke vil blive muligt for Canal Digital kunder at se Discovery Networks før en ny aftale er indgået.
En aftale der bliver endog særdeles svær at indgå nu, hvor forhandlingerne endeligt er brudt helt sammen.
Discovery Networks kan ydermere fortælle at den “pris de ikke kunne blive enige om er ..”identisk med den pris, som parterne aftalte for fem år siden..”, hvilket stadig ikke tilfredsstillede Canal Digital.
Det er forventeligt at sagen vil vække en del opsigt i de kommende dage, da det er langt fra normalt at TV seere ikke blot får adgang til den nu snart klassiske palet af DR,TV2, MTG og Discovery Networks, når de køber et abo hos en af udbyderne.
Det er ydermere også første gang at en udbyder vælger at kigge på “deres eget udbud i forhold til pris”, og som i dette tilfælde vælger en af de centrale ydbydere af mindst 13 TV kanaler fra.
I følge Discovery Networks er det Canal Digital der har valgt at “de ikke ønsker at fortsætte forhandlingerne om en forlængelse af den nuværende distributionsaftale”, hvorfor Telenor har valgt at “slukke for signalet til Discoverys kanaler kl. 00.00 mandag d. 1. februar”.
Udviklingen vil oplagt nok påvirke reklamemarkedet, da op imod ti procent af landets husstande nu ikke længere har adgang til de mange kommercielt interessante seere, der plejer at kigge med på Discovery Networks kanalerne.
Det ser ud til at Viasat ( parabol ?) kunder også bliver påvirket.
Viasat køber ( åbenbart ) deres Discovery kanaler af Canal Digital, hvorfor Viasat kunder mister Kanal 4, Kanal 5, Canal 9 og Eurosport Danmark.
Det er primært parabolkunder og en række antenneforeninger der påvirkes.
Det estimeres at det er cirka 200.000 husstande der mister Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, Canal 9, Eurosport 1, Eurosport Danmark, Discovery Channel, ID -Investigation Discovery, Discovery Science, Discovery World, Discovery Showcase HD, TLC og Animal Planet. (Canal Digital-kunder bliver altså ramt hårdest)

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?