Forsiden > Ny teknik > Teracom garanterer mere HD til seerne

Teracom garanterer mere HD til seerne

onsdag 8. juni 2016, af Tom Dissing

Vi er jo alle bare vant til at tænde for et TV, og der finde lige det vi leder efter.
Nogle gange i HD, andre gange i andre kvaliteter.
Noget Teracom og Cisco nu gør noget ved.
Teracom A/S, der blandt andet står bag det jordbaserede sendenet og dermed bag Boxer TV, har netop - med hjælp fra Cisco - installeret en såkaldt end-to-end løsning, der ikke koster mere båndbredde, men som alligevel giver væsentligt flottere billeder ude i stuerne.
Årsagerne er oplagt nok nye måder at pakke og komprimere på, der - konkret - betyder at der nu kommer mere HD indhold rundt i systemet, og derfor ud til os seere.
Folk der er inde i sagerne, vil måske vide at Teracom og Cisco netop er færdige med at gennemføre et såkaldt “udskiftningsprojekt”, hvor det meste af det eksisterende distributions udstyr er blevet kraftigt opgraderet, så hovedparten af det der tidligere var - noget i omegnen af SD kvalitet - nu er blevet til HD kvalitet - blot komprimeret på nye og smartere måder.
En udvikling som Teracom håber vil betyde at alle kan nyde godt af den nye kvalitet der nu er til rådighed.
Michael Nielsen, teknisk chef for service provider segmentet hos Cisco Danmark siger:
-Udbuddet af indhold på tv-fronten er i voldsom vækst, hvilket sætter de eksisterende sendenet under pres. Med vores løsning kan Teracom tilbyde bedre oppetid og mere HD-indhold uden at øge den eksisterende båndbredde. Vi er stolte over vores samarbejde, hvor vi, gennem udvikling af nye kodnings- og netværksteknologier, hjælper Teracom med at styrke deres førerposition inden for totalløsninger til tv- og radio, slutter han og bliver suppleret af Martin Løbel, adm. direktør, Teracom A/S.
Han siger:
-Cisco er en betroet rådgiver, vi kan stole på. Sammen har det lokale videoteam fra Cisco og vores teknikere skabt en kodning og IP-statistisk multiplexing-løsning til vores broadcast-kunder, der opfylder vores ambitiøse forretningsplan og mål for funktioner og timing, slutter han.
Teknologien bag det hele hedder D9902 Digital Content Manager (DCM), der - uden at blive alt for teknisk - betyder at Teracom kan sende væsentligt mere i HD kvalitet på det som vi alle kender som DTT nettet.
Der hvor vi alle finder Boxer TV.
Folk på den anden side kan omvendt glæde sig over at der nu spares på driftsomkostninger og at der er nye energibesparelser på op imod 40 procent.
Platformen kan senere udvikles med Cisco Virtual Digital Content Manager (vDCM).
Besøg Teracom Boxer Group, hvis du vil vide mere om Teracom A/S her.
Mere om Cisco her

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?