Forsiden > Ny teknik > Teradek knækker også HEVC koden

Teradek knækker også HEVC koden

Har netop annonceret en række sendere der kan 1080P og mere

onsdag 26. april 2017, af Tom Dissing

Produktioner der har brug for at streame, enten til instruktøren eller ud i den store verden, eller bare hen til den nærmeste OB vogn, kender naturligvis Teradek.
De er taget på NAB2017 for at vise deres nyeste “trådløse”, der nu alle kan håndtere HEVC eller H.265, hvilket jo betyder at der - i det mindste i princippet - kan sendes dobbelt så meget båndbredde hjem, uanset om der er tale om at det er til en OB vogn, til en broadcaster eller andre steder hen.
Teradek lover uanset at deres hardware kan det du har brug for.
Nicol Verheem, der er Founder og CEO hos Teradek, forklarer:
-We’re super excited to bring HEVC technology to mainstream video producers, starter han og fortsætter.
-We believe there are two reasons why HEVC has had such a lackluster adoption so far: first, the early vendors priced their products too high, which made them beyond the reach of most customers and too expensive for even the biggest customers to deploy on a large scale. Secondly, most platforms and devices are not capable of decoding HEVC, so there is no simple way to gain the benefits of the superior compression aside from point to point installations. We solved both problems with the new Cube series. A $3000 device can now use HEVC for the uplink to the cloud, which is always the most expensive bandwidth, and then seamlessly transcode the feed our Core cloud service. From there, users can publish to any platform using any bit rate, resolution, or format. It’s the best of both worlds, slutter han og understreger at det fortsat ikke er totalt billigt at komme i nærheden af H.265 streambokse.
Slet ikke dem der rent faktisk kan bruges professionelt.
Teradeks nye HEVC platform lover i den forbindelse “same video quality” som ved H.264 bare i den halve bit rate.
Og så ved vi godt at de fleste bare siger ju hu, og sparer på båndbredden.
Man kunne jo også skrue op for kvaliteten og pludselig levere dobbelt så meget nu bare i H.265, selv om at det altid er på sin plads at holde øje med omkostningerne på - for eksempel - bonded cellular transmissions - eller når der sendes over IP.
Teradek ser ud til at have opdateret deres Cube, Slice, og T-Rax serier, så folk der allerede er glade for disse platforme kan altså opgradere til næste niveau.
Og som bossen siger det, starter det hele ved 2990 dollars.
Cube 700 er således blevet en 1080p60 enhed mens Cube 800 “streamer” 2160p30 i brutal AVC eller HEVC, der blot er en knap væk. ( på det lokale betjeningspnel, red. )
Begge Cube løsninger skulle bare bruge 6W mens de arbejder, hvilket er 2-3 gange så lidt som en “god” sun gun, hvorfor det burde være muligt at føde denne fra kameraet.
Som tidligere er det muligt at streame til både Teradek og “3rd part” decoders, ganske som iOS og Android også kan se med.
1080 HEVC starter på 2990 dollars og er på markedet engang i maj.
4K HEVC ender på 3990 dollar og kommer desværre først i Q3, så hvis du skal på IBC, kan du nok pille ved den der og tage en med hjem.
Det fremgår ikke helt tydeligt, men Teradek skriver flere steder om “Core Upgrades for Teradek HEVC Codecs”, så det kan være at det er muligt at opgradere eksisterende hardware, hvis relevant.
Det kan være at det ikke er realistisk.
Teradek instroducerer i samme omgang en ny serie “rugged cellular modems”, som de kalder for “Nodes”.
En “Node” kommer i den forbindelse med USB og/eller Lemo så den altså passer til Teradeks existing encoder linie ( gælder kun i USB versionen), der nu kan tage det nye “Bond module”, der er den enhed der er udstyret med 3G / 4G / LTE kortene.
Det nye “Bond module” kommer i maj og starter på 1990 dollars.
“Node” kommer cirka samtidig og koster 699 dollars.
Slutteligt ser det ud til at der også er kommet opdateringer af Slice og T-Rax HEVC kortene, der bor på samme HEVC platform som Cube, men som er rack monterbare.
De skulle komme her i Q2, og er - naturligvis - tænkt til mindre mobile set up.
For eksempel små “OB vogne”, der har brug for at kunne sende hjem.
Her en video der understreger hvor elendige de er til at agere skuespillere hos Teradek.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?