Forsiden > News > Tid til DRs ambitiøse 1864

Tid til DRs ambitiøse 1864

torsdag 2. oktober 2014, af Tom Dissing

Hvis du gik og troede at DR har glemt fortiden, tager du helt fejl.
Noget der understreges her midt i oktober, hvor der er premiere på DRs multimillion dyre “1864”, som Ole Bornedal har instrueret mens Miso Film har produceret for DR.
Ikke overraskende er der tale om en episk fortælling, der følger Tom Buk-Swientys bog “Slagtebænk Dybbøl”, der følger Laust og Peter, der bor og lever “langt ude på landet i Danmark”, nogle år før 1864.
Det går der så noget tid med, hvorefter Laust og Peter er blevet voksne, og nu ellers er parate til at tage i krig, selv om at de begge er forelskede i Inge.
Lettere kinky er hun også forelsket i dem og er dermed - måske - Danmarkshistoriens første bigamist (?).
Uanset dette er hun bedårende og interesseret i filosofi og kvindens frigørelse.
På den politiske front kan seerne se frem til at opleve den danske konseilspræsident Monrad, ministerpræsident Otto von Bismarck og Peter og Lausts far.
Heldigvis er der også blevet plads til den utilnærmelige og utilpas­sede Claudia, der 150 år senere, går rundt og er ærgelig over at hun har mistet hendes storebror i Afghanistan.
Og da hun er ved at bryde sammen tager hun et job som hushjælp for baron Severin, hvor hun finder “Inges glemte dagbog”, der er “fortællingen om tusindvis af unge mænd, som ofrer livet i en uforståelig og meningsløs krig”.
Gæt selv hvilken krig den beskriver.
DR skriver videre at den langt over 100 millioner kroner dyre serie “er en fortælling om uskyld og kærlighed”, om “skyklapper og overmod”.
Og at de håber “at dramaet om 1864 kan være med til at oplyse nye generationer om krigen og dens efterspil og betydning for os som nation, og samtidig bidrage til at sætte vores egen historie i perspektiv. Ingen kan have patent på den rette udlægning af historien, og denne fortælling er blot en af mange om 1864. Både krigen i 1864 og begivenhederne, der førte frem til det skæbnesvangre år, har behov for at blive levendegjort for nye generationer”.
Det er Dan Laustsen der har fotograferet mens Niels Sejer står for Production Design.
Line Producer er Mouns Overgaard, mens Charlotte Buch er Post-produktionsproducer.
Martin Saabye Andersen er tonemester.
Producere er Jonas Allen og Peter Bose, Miso Film.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?