Forsiden > News > Tid til Le Mans

Tid til Le Mans

torsdag 9. juni 2016, af Tom Dissing

Manden der om nogen må siges at være ekspert, i netop Le Mans, ser ud til at have fået sig et nyt job.
Et job der handler om at fortælle alle os andre “motorsports tosser” om hvad der rent faktisk sker, når du kører over 300 kilometer i timen de ene sekund, blot for i løbet af få - andre - sekunder at bremse ned til 85 kilometer i timen i sving, normale biler end ikke kan dreje kraftigt nok til at komme igennem.
Tom Kristensen er ydermere ham der har gjort det i netop så mange timer i træk, at han må siges at være blandt dem der ved mere end mest om netop dette løb.
Der køres i næste weekend.
Eurosport 1, er dog ikke som alle andre, hvorfor deres transmission allerede starter på onsdag, hvor folk med specielt meget motorolie i årene, kan opleve alt fra de seneste nyheder til analyser, der med garanti kommer ind på alt fra motorer til dæk, og de enkelte kørerers styrker og svagheder.
Det er med andre ord blevet tid til Le Mans 2016, der er endnu et 24 timer i træk motorløb, hvor det rent faktisk ikke kun handler om at være hurtigts.
Det er også ret smart med en god bil, og et hold mekanikere og lidt til.
Alt sammen noget Tom Kristensens garanteret glæder sig til at tale med om, så alle slags motorsport-fans kan få både den dybe - men også den - mere realistiske “det er derfor de kan køre så hurtigt” forklaring, som vi andre sagtens kan nøjes med.
en eksklusiv forståelse for de menneskelige og tekniske krav, der stilles for at deltage i motorsportens mest prestigefyldte langdistanceløb.
Folk der ikke kender Tom Kristensen, kan ikke vide at han såmænd har været med til at vinde Le Mans hele ni gange, hvilket - vist nok - stadig er en rekord.
Han får dog ikke lov til at være der alene.
Allerede på mandag vil Eurosports egen Neil Cole nemlig også være til at finde på et dagligt optaktsprogram "Le Mans 24 Minutes", hvor “Kongen af Le Mans” kigger forbi og siger ting, gør han.
Tom Kristensen selv siger:
-Eurosport har en stor arv inden for motorsport og specielt Le Mans. I over 20 år har sportskanalen leveret den bedste og mest omfattende dækning af løbet, som fortsat forbedres med innovativ teknologi som Eurosport Player, der giver fans mulighed for at se løbet når som helst og på alle enheder. Jeg er glad for at blive en del af holdet blot to år efter min sidste optræden, slutter han.
Som vi forstår det, er det konkret planlagt at sende den såkaldt “frie træning”, onsdag, og selve kvalifikationen torsdag.
Og naturligvis hele løbet i weekenden.
Vi har ikke hørt om specielle UHD tiltag, så det bliver sikkert “kun” i HD, som sædvanligt.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?