Forsiden > News > Tidligere DR dramachef får priser

Tidligere DR dramachef får priser

fredag 26. september 2014, af Tom Dissing

Manden der har været inde over en del af serier som “Borgen”, “Forbrydelsen” eller “Broen”, er også kendt som Ingolf Gabold.
Og nu hvor han netop har vundet en “lifetime achievement” ved Prix Europa i Berlin, er der vel ikke meget andet at gøre end at være glad for at manden der “fordanskede” et utal af engelske serier, og som var meget inspireret af en række single camera US serier, får denne flotte pris.
Og selv om at han forlod DR tilbage i 2012, for en fremtid i Eyeworks, hvor han fortsat udvikler dramaserier, dog til internationalt salg, er det stadig hans tid i DR der er årsagen til prisen.
Som DRs tidligere tv-direktør Bjørn Erichsen siger det er “Ingolf er dramturgiens mester, og i sit eget liv er han formentlig kun nået midtvejs i anden akt”.
Afløseren Piv Bernth er også glad for Ingold Gabold.
-Det er fuldt fortjent, når Ingolf Gabold får en Life Achievement Pris af den europæiske tv-branche. Ingolf har om nogen været grundlægger af det, der i dag kaldes den skandinaviske bølge. Han samlede sit hold og havde modet til at stole på forfatterne og producenterne og lade os arbejde i de retninger, vi ville. Han var altid til rådighed og lydhør, og hans indspark på alle planer var inspirerende, udfordrende og medspillende, fortsætter hun.
-Ingolf var med til at skabe metoden, som vi alle arbejder videre med og står på skuldrene af. Han har betydet uendeligt meget for mange, både herhjemme og i udlandet - og jeg er så heldig at være en af dem, slutter hun.
Prisen uddelses først sidst i oktober, så indtil videre er den blot annonceret.
Til gengæld vil der være over 1000 mediefolk samlet, for blandt andet at se at han får prisen i Berlin, den 24. oktober.
DR har selv vundet en masse priser på Prix Italia, som du kan læse mere om her

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?