Forsiden > Ny teknik > Tiffen ude med en rigtig god ide

Tiffen ude med en rigtig god ide

onsdag 4. juni 2014, af Tom Dissing

Henne i en fjern fortid, hvor fotografer, herunder videofotografer brugte glasfiltre foran deres kameraet, for at få billederne til at se en smule anderledes ud, var en af de populære producenter af filtre en størrelse der hedder Tiffen.
Og selv om at det kan overraske eksisterer de stadig.
Dette til trods for at mange ikke længere mener at det er nødvendigt at bruge filtre, da det hele jo “kan klares i redigeringen”.
Et hurtigt kig på en kort film, de netop har skruet sammen, kunne dog godt se ud til at mene noget andet.
Ganske som det også ser ud til at være planen at give et indblik i hvad de forskellige filtre kan, og hvad de gør, under forskellige forhold.
For at gøre det hele lidt lettere at forstå, for dem der er vant til at tilføje filtre i redigeringen, har de optaget det hele med et Sony F55 i 4K RAW, så alle kan opleve at der skam er forskel på et digitalt og et analogt Promist filter, som eksempel.
Tiffen selv, kalder tiltaget for et “moving catalogue”, der betyder at alle kan kigge med, og se at der altså sker ting og sager henne i den analoge virkelighed.
Den DP der har optaget det hele, hedder Stephen Murphy. Og han har skrevet om oplevelsen på hans blog, så dem der ikke normalt bruger filtre måske kunne tænkes at overveje at gøre det.
Som du kan se på oversigts billedet er der tale om nærmest videskabelige optagelser, der såmænd blot understreger at det er på sin plads at overveje filtre.
Filtre der - forresten - opfører sig forskelligt fra CMOS til CMOS.
Så selv om at disse optagelser er forestået på et F55, kunne det let tænkes at du - hvis du er ude på et C500 - skal tjekke det hele igennem igen.
Stephen Murphy bruger en del tid på at pointere at alle billeder er optaget under samme forhold, og at det rent faktisk er muligt at se de enkelte filter i 4K 16-bit DPX filer, der desværre fylder vandvittige 53.1MB for hver frame.
Noget som Antler Post hjalp ham med at få på plads.
Se en promo for det hele herunder. ( det er muligt at få adgang til en 1080p version, heromkring

Tiffen Diffusion Test - Teaser from The Tiffen Company on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?