Forsiden > News > Tillykke til Maze

Tillykke til Maze

tirsdag 24. marts 2015, af Tom Dissing

Hvis du stadig ikke kender Maze, burde du overveje at komme til at kende størrelsen.
Eller rettere.
Det er ikke så meget Maze det handler om, men fænomenet Maze det handler om.
Maze der er det man på godt gammeldags dansk kan kalde for et Internet fænomen, der bor og lever på YouTube, er nemlig ikke helt så lille en størrelse som du måske gik og troede.
Her noget der ligner 6 måneder efter de gik officielt i luften, ligner deres produktioner måske stadig noget der kommer fra aspiranter til den lokale ungdomsskole.
Det ser bare ikke ud til at betyde noget for dem der kigger forbi.
Og da det er mange, har du allerede gættet svaret.
Maze er lidt et hit.
Nu har den tidligere chef for norske TV2, Nils Ketil Andresen, der nu er en del af Nordic Screens været ude og investere.
Konkret i form af en investeering i 25 procent ejerandel af netop Maze.
Investeringen, der betyder at Maze og Nordic Screens for fremtiden deler teknik og låner/lejer og lidt til af hinanden og at deres - til sammen - mange platforme eller kanaler, som det åbenbart hedder på YouTube, kan bruges til en og samme ting, nemlig at generere seer og klik -tal, så der kan tjenes nogle penge på alt fra annoncer til klik.
For mens Nordic Screens har 190 kanaler og 1,1 millioner abonnenter har Maze 31 kanaler og 480.000 abonnenter.
Der er med andre ord tæt på 1,6 unge mennesker millioner der - mere eller mindre - kigger forbi en eller flere af deres kanaler hver dag, hvilket - vel sagtens - svarer til hvad DR og TV2 til sammen har af unge seere på 4-5 år.
Nils Ketil Andresen siger til kampanje.com:
-Det er jo ingen grenser på internett. Trafikken går globalt og samarbeid mellom youtubere skjer over landegrensene hele tiden. Vi tror på en dansk-norsk allianse, og at det vil være bra for våre youtubere, for vår talent- og innholdsutvikling og også for salgsarbeidet. Det er helt naturlig at vi som nettverk tenker internasjonalt, slutter manden, der er daglig leder i Nordic Screens.
Ganske morsomt er Nils Ketil Andresen ikke den eneste der er gået ind i Maze.
Bacon og Bermuda Production er også begge inde over med hver deres andel på hver 25 procent, hvilket “forankrer” Maze i film miljøet, siger direktør Line Winther Skyum Funch og fortsætter.
-Vi har fått til en spennende og svært god løsning for den videre utvikling av Maze, slutter hun.
Her lige en promo helt tilbage fra dengang Maze blev etableret tilbage i efteråret 2014.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?