Forsiden > News > Tilrettelæggerne hurtigere ude

Tilrettelæggerne hurtigere ude

fredag 30. september 2016, af Tom Dissing

Der er lidt krise ude i produktionsmiljøet.
Så meget at der rent faktisk ikke er nok praktikpladser til de såkaldte fotojournalist- og TV - og Medietilrettelæggerne, der er under uddannelse.
Derfor er Journalisthøjskolen ude med et forslag om at forkorte praktiktiden for de omtalte uddannelser, der kaldes for - absolut umulige - fotojournalist og tv- og medietilrettelægger uddanelserne. ( det kunne i da godt have forkortet. Til, FTVM for eksempel )
Desværre er årsagen det kedelige at det har vist sig overordentligt svært at finde praktikpladser til de ( cirka 40 elever der hele tiden har brug for en sådan.
I stedet for de nuværende 18 måneder, foreslår Danmarks Medie- og Journalisthøjskole at det hele skæres med seks måneder, hvoefter der efterfølgende blot vil vaære behov for 16 praktikpladser.
Journalisthøjskolen forsøgte - begavet nok - at forlænge skoledelen med seks måneder, så den næste generation ikke har en 13 - 14 procent kortere uddanelse.
Det ville Styrelsen for Videregående Uddannelser ikke høre tale om, hvilket vel sagtens er forståeligt nok, da det jo ikke er deres problem at virksomhederne ikke gider folk i praktik.
Dermed ser det ud til - hvis det hele ender med at blive besluttet - at de 60 årlige elever på TV- og medietilrettelæggeruddannelsen og 24 på fotojournalistuddannelsen ender ud med kortere praktik, fra februar 2017.
Folk der er inde i stoffet kan måske vælge at forholde sig til at “Udkastet til bekendtgørelse”, indtil videre er i høring frem til 21. oktober.
Uddannelses- og Forskningsministeriet har ydermere suppleret Styrelsen for Videregående Uddannelser med “nej”, da dette ministerie heller ikke er parate til at give de realtivt få studerende retten til SU i seks måneder mere.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?