Forsiden > News > UHD her der og alle vegne

UHD her der og alle vegne

torsdag 6. oktober 2016, af Tom Dissing

Selv om at det fortsat ikke er helt tydeligt hvor mange Premier League, Champions League, La Liga og Serie A kampe den danske UHD kanal kommer til at sende dette efterår, er det helt sikkert nok til at folk der ønsker at være på den absolutte forkant, bør investere i en parabol, en boks og et abo.
Alt sammen noget du kan læse mere om hos Viasat her.
En del af de samme kampe, og sikkert endnu flere, kan nu også opleves hos Sky Deutschland, der her den 14 oktober tager hul på deres live UHD transmission.
Her er det - indtil videre - kun de mange Bundesliga kampe det går ud over. ( vi gætter på at der kommer mere, hvis stamningen er positiv, red. )
Kampene er omvendt vildt populære, så med lidt held er der et par millioner der kigger med.
Nu i UHD, der er så skarpt at flere er parate til aldrig at se andet, hvis det altså bare lige var muligt. Allerede efter en enkelt kamp.
Tyskerne bliver fulgt op af Sky Sport UHD i England, der sender alle UEFA Champions League kampe i UHD, med Bayer Leverkusen vs. Tottenham Hotspurs som den første kamp.
Det er den 18. oktober.
Dermed er der altså flere ugentlige kampe i UHD, på dit TV, hvis du vælger at investere i gear fra - for eksempel - Sky.
Supplerer du det med Viasat UHD og de par 24/7 kanaler, der - indtil videre - kun sender promo streams i UHD, er det næste muligt at nøjes med at se UHD.
Den voksende mængde indhold til trods, er der dog fortsat problemer.
Den største “operatør”, bedre kendt som kabel TV, er nemlig ikke med, endnu.
Derfor er det - fortsat - kun muligt ( næsten ) at se UHD via parabolen.
Her i landet, tilbyder first moveren Waoo nemlig også UHD. Noget der hænger sammen med at de distribuerer via fiber, og så har de tilbudt deres kunder en UHD SetTop boks.
Tilbage i virkeligheden har UHD det dog stadig svært.
Broadcastere som MTG, eller Sky er stadig i tvivl om hvad de overhovedet skal kalde de kanaler der - somme tider - sender en kamp eller to i UHD, mens resten er opskalleret HD, eller i en endnu værre kvalitet.
Igen.
Og så er det fortsat dyrt at producere i UHD.
Bevares.
Stadig flere OB vogne kan nu arbejde i UHD, hvorfor der bare behøves at være en enkelt vogn på location.
Omvendt vil dette efterår sikkert også byde på en eller flere af de klassiske “to OB vogne” kampe.
Altså sport der bliver optaget af to vogne til to forskellige feeds.
Et i HD og et andet i UHD.
Forventningen er dog at når store operatører som NEP nærmest har købt et dusin UHD vogne, i en enkelt ( IBC ) handel, er OB folket godt klar over at det er nu der skal rykkes på UHD.
Et lokalt eksempel kunne være at opgradere en eller flere store danske sportsbegivenheder til UHD, bil, hest, speedway, eller Basketball, som eksempel.
Det ville Viasat sikkert være friske på at sende eksklusivt.
Indtil videre er det dog mest sports cafeerne der har reageret positivt.
De er allerede på vej ind i flere UHD aftaler.
Aftaler man kunne forestille sig blev til flere i takt med at der begynder at melde sig mere indhold.
Uanset om du vælger at se UHD herhjemme, eller via tyske/engelske set top bokse, ser det ud til at alle operatører har prissat adgangen til noget der ligner 100 Euro for en boks der optager UHD i en ( cirka 2 Gbyte/timen ) kvalitet, og som følges af et abo, der er målrettet sports interesserede.
Vi har fundet lidt promoer for fænomenet.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?