Forsiden > News > UHD kan godt klares på budget

UHD kan godt klares på budget

fredag 19. februar 2016, af Tom Dissing

Uden at have den mindste ide om hvordan kvaliteten rent faktisk er på denne AOC U2879VF 4K Monitor, er der ingen tvivl om at prisen er mere end helt rigtig.
Monitoren er kort og godt “vildt billig”.
Måske så billig, at der er noget galt.
Måske ikke.
Specs er der nemlig intet i vejen med.
Og selv om denne monitor ikke tilhører deres “pro line”, der er prissat - cirka - soom alle andre 4KDCI monitorer ( cirka 6500.- for en 32 tommers “computer skærm” ) så er der et par internationale medier der har kastet deres kærlighed på nyheden.
Skærmen er nemlig så ny at den er ret svær at finde.
Selv online, ser det ud til at det eneste sted vi fandt en løsning, var i Sverige ( vi søgte på dansk ).
Som altid skal man derfor være mere end usædvanligt varsom, med at kaste de cirka 2895.- efter en AOC U2879VF 4K Monitor, der som navnet antyder er en hysterisk billig 28 tommers computerskærm.
Måske en blandt mange, der alligevel ikke kan det der skal til, når det kommer til proff arbejde.
Og da deres “pro-serie” hvor vi indtil videre kun har fundet en 32 tommer, koster “det samme” som monitorer fra andre producenter, kan det være at den lille slet ikke kan.
Eller som de ser ud til at være overbevist om, i et par medier.
Kan det meste, til nærmest ingen penge.
I USA er AOC U2879VF som eksempel prissat til 329 dollars, hvilket - mildest talt må siges at være vildt billigt.
Og det der er sprunget i øjnene i USA, er at der - til forskel fra rigtigt mange andre - er tale om en 10bit monitor, der dermed - øjeblikkeligt - vil kunne gøre brug af det 10bit farve output/dybde Apple pludselig tilbød efter en systemopdatering i efteråret.
Og nærmest uanset hvordan denne monitor rent faktisk ser ud, burde det være muligt at kalibrere den til at kunne vise 4KHDR nu hvor der er tale om en monitor der kan vise milliarder af farver.
Specs er ellers “de samme” som alle andre budget orienterede computerskærme.
3840×2160 - Native opløsning, 16:9 skærm, Response tid - 1ms, Contrast - 1000:1/80,000,000:1 (DCR), Farver - 1.073G ( milliarder ), Brightness - 300 cd/m², input – analog , Dual link DVI, HDMI (MHL) & DP.
Pris 329 dollars. ( set i Sverige til små 3000, den var ikke på lager !?)
Dermed kunne AOC U2879VF være en hvilken som helst - ultra billig - monitor.
Der måske virker, måske alligevel ikke dur.
Det er med andre ord stadig smart at tale med din sædvanlige forhandler, med det forbehold at der jo altid er situationer hvor det er lettere “at gå i Fona” i stedet for at besøge en forhandler af professionelt udstyr.
Og det er her omkring at en AOC U2879VF, måske - måske ikke - er netop det du leder efter.
I erkendelse af at vi end ikke har set et billede på denne monitor, kan det være at du “bestemt” ikke burde investerere i denne, men i stedet i en Phillips der er på tilbud i denne uge, så der kan være et par 4K skærme ude i receptionen.
Nu var det bare denne AOC U2879VF vi lige faldt over der - i følge flere medier - er netop det som “creative professionals” har brug for.
Det er muligt at læse mere om producenten på deres Europa site her.
Her er det også muligt at læse op på deres pro-line, der i de fleste tilfælde sælges som netop 10bit monitorer, der dermed er forberedt til en fremtid med UHD HDR farvedybder.
Med andre ord, potentielt mere interessant også i professionelle sammenhænge.
Et hurtigt kig på YouTube ser ud til at understrege at denne monitor bliver solgt som en slags "gamer monitor", da flere af deres modeller er nede på en 1ms responstid.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?