Forsiden > News > Ultra HD set med SES øjne

Ultra HD set med SES øjne

tirsdag 10. november 2015, af Tom Dissing

Nu er vi jo gået pænt bagover her på siderne over 4K.
I det hele taget er vi ret glade for prioriterede produktioner, hvor den tekniske kvalitet følger med den kreative, som vi jo har en masse af herhjemme.
I den forbindelse er det jo på sin plads at kigge på andet end Netflix og de andre streamere, der jo uden de store problemer kan streame 4K.
Det er jo ikke deres servere, netforbindelse, eller andet, der skal kunne håndtere stadig vildere båndbredder.
De 15mbit/s som Netflix forlanger deres premium kunder skal have - alene til deres “TV signal”/Netflix - taler jo et tydeligt sprog om at det er forbrugerens udfordring af kunne se 4K i UHD.
Størrelser der distribuerer på andre måder, har dog for længst beslutte sig for at de også ønsker at være med i det game.
Således vurderer SES, der er en af verdens største operatører på satellit markedet at de bestemt også kommer til at tilbyde 4K kanaler.
Konkret er vurderingen at deres satellitter kommer til at distribuere omkring 1000 planlagte Ultra HD kanaler i år 2025, ifølge Mike Chandler, MD, SES UK.
Udtalelsen er faldet idag i London forud for starte på the OTT TV World Summit, der sjovt nok har totalt fokus på 4K.
Han vurderer videre at Ultra HD vil påvirke klodens TV markeder forskelligt.
Dette simpelthen fordi de områder der har - som eksempel - har prioriteret “properitære” kabler ( cable TV ) må formodes at finde deres 4K kanaler der, mens andre vil “være nødt til” at hente deres 4K kanaler via satellit.
Signaler - via satellit - er i den forbindelse kendt for at tilbyde forbryderne væsentligt højere båndbredde og derfor en højere kvalitet.
Forventningen er uanset at der - i første omgang - kun vil være seks UHD kanaler til rådighed for SES kunder i Nord Amerika, Europa og Asien.
Men bare rolig.
Der er 246 planlagte UHD kanaler på vej, der alle skulle være i fuld funktion før år 2025.
Europa kommer til at lide under kabel TV prioriteringen, hvorfor der “kun” vil være 220 UHD kanaler i 2025 mod Amerikas 300.
Sydamerika skulle ende på noget der ligner 177 UHD kanaler, mens MENA, der er kort for Mellemøsten og Afrika ender på 110 UHD kanaler.
De første kanaler, der allerede er ude er Fashion One 4K og pearl.tv der begge sender i 4K.
High TV er lige på trapperne i USA med en målgruppe på +100 millioner TV hjem, mens id TV Entertainment Reality Network er til at finde her i Europa.
Selveste NASA er på vej med en UHD kanal, der bliver lanceret her i november, som en del af et samarbejde med Harmonic og SES, der netoip har sendt deres AMC-18 satellit op.
Mike Chandler, forventer specielt at 4K kanalerne “går amok” i 2016 og 2017.
Og som om at det ikke skulle være nok, har SES for længst set fordelene ved OTT playout via satellit.
Her er den korte version at forbrugere med den nødvendige SES set top box - snart - kan vælge mellem et utal af 4K kanaler, og streame - i første omgang formodentligt via download - de film og serier den enkelte service tilbyder.
Dermed er det meget tæt på at det bliver muligt at streame Netflix eller andre tjenester via satellit.
4K kanalerne på SES satelitterne bliver distribueret efter DVB Phase-1UHD specifications, der i 2017 bliver til the DVB UHD Phase 2a standard.
Dermed bliver det først i 2017 SES kommer til at kunne tilbyde “fuld” HDR og flere farver “WCG”.
Se hvordan 4K broadcasterne arbejder her

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?