Forsiden > News > Unge deler kodeord

Unge deler kodeord

Det handler om adgang til SVoD tjenester

tirsdag 5. september 2017, af Tom Dissing

Du kender det sikkert.
Du skyder lige en txt til naboen, eller spørger bare ud i luften - nede i skolen - om du ikke lige kan få koden til Netflix i aften, da du lige trænger til at binge lidt.
Og hvis du er ung, eller bare sammen med unge mennesker, er det såmænd pænt sikkert at du lige kan få koden til en - eller anden - tjeneste, som en venlig jævnaldrende er frisk på at dele med dig.
Det er streamerne måske kede af.
Det har dog ikke forhindret de unge mennesker i - blandt andet - USA, at dele deres koder med hinanden i så udtalt grad at streamere som Netflix nu er begyndt - i hvert fald uofficielt - er begyndt at diskutere hvad de kan gøre ved det.
Morning Consult, der kigger på sådanne tal, kan i den forbindelse fortælle at op imod 37 procent af unge streamere deler deres password med hinanden, igen og igen.
Nye tal, der er fra sent i august, viser således at fordelingen er at 85 procent ud af 2200 adspurgte har delt deres Netflix password.
Lidt færre har delt deres Prime Video ( Amazon ) password, mens lidt færre igen har delt deres YouTube TV password.
Det betyder omvendt at de streamer i stedet for at hente film og serier - gratis - på internettet, som hele 89 procent kan fortælle at de ikke længere gør.
Adgangen til de film og serier er omvendt ret kort, nu hvor det er muligt at “dele” adgangskoder til de tjenester der har de nyeste film og serier.
Der er i den forbindelse opstået en ny - eller i det mindste revideret - holdning til det der her i landet er kendt som “pirateri”.
46 procent af de adspurgte mener nu at “pirateri” er tyveri, mens blot 35 ikke ser det som sådan.
Det er i følge analysen et tal i heftig udvikling, da “alle” tidligere mente at det var tyveri at hente film og serier på nettet.
Denne udvikling har også påvirket de unge brugere af streamtjenester.
44 procent af de unge ser det ikke som tyveri at finde musik, film eller TV serier på nettet som “tyveri”.
Noget de forresten heller ikke ser “udveksling af passwords” som værende.
Analysen, kan slutteligt konstatere at mere end halvdele af de adspurgte nu hellere vil vente til at en biograffilm kan findes legalt på Internet, end at hente den enkelte film ulovligt.
Streaming og dermed deling af password, er langt mindre udbredt her i landet.
Forstået sådan at streamtjenester er væsentligt yngre hvorfor det - som regel - er muligt - for de fleste - at prøve en uge eller en måned gratis.
Når den uge eller måned er brugt, er det dog ikke helt usikkert om danske unge deler passwords mindre end i USA.
Igen.
Der er ingen der har lavet den analyse endnu.
Omvendt, erkender vi her på redaktionen at et hurtig rundspørge løfter sløret for at vi kender flere der netop har delt deres passwords.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?