Forsiden > Ny teknik > VariCam LT Storhitter i England

VariCam LT Storhitter i England

tirsdag 2. august 2016, af Tom Dissing

Størrelsen VI Rental, der er et udlejningshus i England, har investeret voldsomt i det stadig pænt nye VariCam LT, der som bekendt er entry modellen, hvis du vil have de features der findes i Panasonics high end camcordere, der kan optage i alle hastigheder, fra 1 fps til 240 ( med de sædvanlige forbehold at det ikke er alt der er muligt i 4K )
Og selv om at vi kun kan gætte, er VI Rental, der bor i Bristol kendt for en bestemt ting, nemlig at de udlejer til producenter af naturfilm.
Desuden gik der i det sene forår rygter om at en - eller flere - særdeles omfattende ( læs måske BBC måske National Geogrphic ) var på vej med en voldsomt omfattende serie, der både skulle optages i 4K, og - helst - på VariCam.
Og nu hvor topmodellen er pænt dyr, har ganske mange kastet deres kærlighed på LT’eren, der - stort set - kan det samme. Og der hvor den ikke kan det samme, er reelt kun i forhold til Cine/ultra high end produktion, der fortsat kun er få beskåret at rode med.
Noget der også gælder hardware producenter, hvorfor konkurrencen er benhård, mellem størrelser som Sony F65, Alexa og en masse RED.
VI Rental er i den forbindelse et pænt stort udlejningshus med flotte 25 afdelinger, rundt om i Europa, hvilket kunne tænkes at være årsagen til at der bliver investeret så heftigt i VariCam LT.
Broadcastere og producenter der optager i Europa, eller Syd Afrika, kan dermed bestille et LT til leje - nærmest - uanset hvor de er henne i vores del af verden.
Folk der ikke kender VariCam LT, har sikkert hørt at der er tale om et såkaldt “dual native ISO” kamera, der optager i 4K DCI (4096 x 2160) eller i UHD (3840 x 2160), og hvis der skal køres mange frames i sekundet i HD uden crop af optik.
Og da det hele “normalt” befinder sig på 800 er alt jo fint, lige indtil det bliver mørkt.
Så er den anden ISO, kameraet “har native”, på 5000 ISO, utrolig heldig.
Nick Hill, der er Hire Manager på VI Rental, siger:
-We have been very impressed with what we’ve seen of the VariCam LT, not only does it offer outstanding image quality that allows you to achieve your “vision”, but the advanced grading tools, in-camera dailies and proxy recording capabilities are a true revolution in streamlining workflow, slutter han og bliver suppleret af Nigel Wilkes, der er UK Group Manager for Panasonic.
Han siger:
-VI Rental has been an excellent partner for Panasonic VariCam, starter han og fortsætter.
-They held a large fleet of the original HD VariCam in the early 2000s and, as a result, played a significant part in its success, particularly in natural history. The company is now backing the new generation of the VariCam and has a strong belief that the camera can add real value to both natural history and drama production, slutter han.
Det er lidt usikkert hvilket naturprogrammer der blev lavet på HD VariCam i nullerne, så vi har i stedet fundet et par klip der blev optaget tilbage i foråret i forbindelse med lanceringen af VariCam LT.
Du kan forresten læse mere om herlighederne her.
Vedholdende rygter vil vide at der er mindst et VariCam LT til udlejning her i landet. Det har dog ikke været muligt at få bekræftet, så ring rundt hvis det frister.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?