Forsiden > Ny teknik > VariCam35 har en umulig feature

VariCam35 har en umulig feature

tirsdag 2. december 2014, af Tom Dissing

Nederst på siden, kan du finde tredje del af en Hollywood præsentation, der overrasker en flok ASCer så meget at de klapper. ( ved et Digital Cinema Society møde, red. )
Og uden at være en fast del af de store set i Hollywood og omegn, er det vist ikke så ofte det sker.
Slet ikke i forhold til hardware.
Ikke desto mindre er det hvad der sker under denne præsentation.
Årsagen er helt simpelt at det ser ud til at det kommende Panasonic VariCam35, der reelt er sluppet, men som fortsat ikke rigtigt er blevet præsenteret ordentligt, er et “Low-Light Monster”.
En feature der reelt burde få kameraet til at “gå som varmt brød”.
Bare ikke lige noget Panasonic har brugt kræfter på at pointere, hvilket blev understreget på messen i november, hvor det reelt var umuligt at få noget at vide om dette monster.
Tilbage til kameraet som ingen - fortsat - er overbeviste om at de skal købe til sig selv i julegave.
Men hvis du nu vidste at der stort set ingen støj er ved 5000 ISO, og at du derfor kan optage (næsten)(?) støjfri billeder ved 1FC ( 10 LUX ) og komme hjem med billeder der ellers - mindst - kræver 3-5 blænders mere lys, begynder der at tegne sig et billede.
De 5000 ISO er en “unique sensor technology”, som netop kun et VariCam35 tilbyder.
Og som det fremgår af videoen, “sker der et eller andet”, fra 4000 til 5000 ISO.
Som demonstreret i videoen herunder.
Denne feature vil naturligvis også kunne bruges ved andre framerate end “native”, hvilket betyder at kameraet i bestemte situationer er væsentligt billigere end alle andre da 5-10x framerate, jo koster en del i “lygter”.
Hvor meget “støj” der så er ved 5000 ISO, og om den “ser godt ud”, må du tjekke op ved at besøge din nærmeste VariCam pusher.
Men hvis det er korrekt at Panasonic har udviklet et kamera/CMOS der har to “native ISO”, kan det jo vise sig at være endog særdeles smart at skifte mellem de 800 ISO og de 5000 ISO, når det passer ind i produktionen.
De 2,5 blænder ( sådan cirka ) der kan hentes alene på ISO skift, kan så enten spares på lys, opstillingstid eller “hentes” på en højere framerate.
Det næste interessante spørgsmål, som du sikkert allerede har stillet dig selv, er naturligvis om RED eller Arri har en tilsvarende “feature”, hvor støjen er stort set fraværende, 2-4 blænder over normal “native ISO setting”. ( eller hvornår den kommer, red. )
Det er i den forbindelse allerede kendt at Canons C500 stort set ingen støj producerer ved 2500-3200 ISO, der var “base-ISO” ( 2000-2500 ) på “Need4Speed” filmen fra 2014.
Uanset dette. Her demoen fra Hollywood.

VariCam 35 at 5000 ISO from Digital Cinema Society on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?