Forsiden > Mediepolitik > Venstre så gerne af DR3 flytter

Venstre så gerne af DR3 flytter

torsdag 18. februar 2016, af Tom Dissing

Nu hvor BBC three officielt er blevet slukket som en “TV station” og konverteret til en internet størrelse, vurderer Venstres Michael Aastrup Jensen, der er medlem af Folketingets kulturudvalg, at det er på tide at DR bliver tvunget til at gøre det samme.
Heldigvis for seerne ville dette tiltag kræve et nyt medieforlig ( i 2018), hvorfor politikeren - i første omgang - blot ser ud til at være ude for at lufte personlige ideer.
DRs problem er som bekendt netop at det rent faktisk er svært at få de unge til at kigge forbi.
Og da det må fomodes at betyde at det bliver endnu sværere at få de unge til at kigge med på et netbaseret DR3, virker politikerens ide altså som ren ideologi.
Michael Aastrup Jensen, siger i Politiken:
-Hele ideen om at lave et univers med egenproduceret indhold for unge på nettet er den rigtige vej at gå. De unges styrter væk fra flow-tv. Deres medieforbrug foregår på YouTube og streamingtjenester. Og så går vi rundt og tror, at vi kan give dem et flow-tilbud, men det er ikke det, de unge ønsker sig. Og de amerikanske serier, DR3 viser, kan man se til overflod på de kommercielle kanaler, slutter han og henviser til den nu snart gamle debat om at blandt andet Discovery kanalerne har svært ved at få fat i de unge, der kan se det hele på DR3, uden reklamerne.
Kanalchefen på DR3, Irene Strøyer, er ikke imporneret:
-De unge ser stadig lineært tv i over to timer om dagen, så det ville være dumt (at flytte DR3 over på nettet, red. ). Flowkanalen er vores flagskib, som er et rigtig godt sted at bygge et brand op, slutter hun og bliver suppleret af Henrik Søndergaard, der forsker i public service på KUA.
-DR3s kerneopgave er de programmer, som de selv laver, og som er meget anerkendte, fordi de både adresserer en yngre målgruppe og sætter samfundsmæssige emner til debat. Når DR bruger så meget kanalplads og så forholdsvis mange penge på målgrupper, man har svært ved at nå, er det fordi, man ellers risikerer at tabe dem på gulvet. De kommer ikke nødvendigvis til at se DR og TV2, fordi de fylder 35 år, får kreditforeningslån og pensionsordning, fortsætter han.
Fremtiden for børn og unge, kunne dog se endog særdeles sort ud.
Dansk Folkeparti har nemlig allerede foreslået DR at de da “bare lige” slår Ramasjang og Ultra og DR3 sammen, så “børn og unge” kan se TV der.
Og da DFs medieordfører, Morten Marinus ydermere mener at denne fusionerede kanal “kun” skal vise egenproduceret indhold, er der vist ingen tvivl om at DF på forhånd har meldt sig ud af alle fremtidige forhandlinger om en fremtid med DR3 som alenestående kanal.
Morten Marinus fortsætter:
-DR3 er til de 15-39-årige, men gennemsnitsseeren er 43 år. Når man fylder kanalen med film, er det ikke de unge seere, man tiltrækker. Man må gerne fortsat lave danskproducerede programmer til de unge, men der er ingen grund til alle de udenlandske indkøb, de også har fyldt DR 3 med. Dem er der masser af på de kommercielle kanaler, slutter han.
Henrik Søndergaard er uenig.
-Det svarer til at sige: Lad os lægge Berlingske, Jyllands-Posten og Politiken sammen og droppe Ritzau-stoffet. Pointen er, at det udbud, børn og yngre seere vil have, skal være tilgængeligt hele tiden. Slår man dem sammen, vender man tilbage til dengang, hvor der blev vist børne-tv på et bestemt tidspunkt. Det vil svække DRs stilling hos yngre seere og børn. Og de, der driver kommerciel virksomhed med børn og unge som målgruppe, vil få bedre vilkår. Men så har vi ikke længere det public service-modspil, som det er en kulturpolitisk grundidé, at vi skal have, slutter han.
Uanset udmeldingerne, kører det eksisterende medieforlig frem til 2018, hvor det bliver muligt at forhandle sig frem til en ny fremtid for DR.
Vi har lige fundet en BBC three promo, så du kan se hvad de har gang i der.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?