Forsiden > News > Verdens 50 bedste reklamefilms instruktører

Verdens 50 bedste reklamefilms instruktører

mandag 13. juni 2016, af Tom Dissing

Folk der går op i om reklamefilm er relevante eller ej, har noget at se frem til.
Størrelsen Filestage der stort set kun beskæftiger sig med verdens bedste reklamefilm, har netop vovet at lave en liste over de 50 bedste instruktører af reklamefilm i verden.
Og selv om at det ikke kan overraske, er der ikke blot danske/dansk signede instruktører som Bart Timmer, Andreas Nilsson og Martin Werner på listen over verdens bedste.
Der er også en bunke filminstruktører, der er vant til at budgetter der burde få de fleste producere til at ryste en god del i bukserne.
Alt i alt er der 50 instruktører der har gjort vores alle sammens hverdag foran TV, henne i biografen og tiden med mobilen lidt sjovere.
Og jo.
Listen inkluderer stort set alle de ikoniske reklamer - og de svenske instruktører - bag dem.
Så jo, du kan let finde Van Damme reklamen, hvor han sælger Volvo lastbiler, Syreklamen for dansk design.
Og en masse andre film du med garanti kender.
De tre bedste, og de 47 andre, er Tom Kuntz, der både er kendt for TV reklamer og musik videoer der er lidt ud over det sædvanlige.
Blandt hans mest kendte reklamefilm er “Heineken - The Chase”, “Supercell - Clash of Clans” og “Old Spice - The Man Your Man Could Smell Like”.
Den næstbedste er Dougal Wilson, der blandt andet er kendt for “John Lewis - Always a Woman”, “Monty’s Christmas” og “Lurpak - Adventure Awaits”.
Den sidste der er plads til her, er Ringan Ledwidge, der er kendt for ”The Guardian - Three Little Pigs”, “AXE - Susan Glenn” og endelig “Sainsbury - Christmas 1914”.
Listen fortsætter her, hvor du finder de resterende 47 på listen.
En liste vi gætter på blot er et hyggeligt forsøg på at sætte lidt mere form på reklamemijløet, der som bekendt har en farve om mandagen, og en ny senere samme formiddag.
Her forresten et par eksempler fra de “tre bedste” på listen.

_


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?