Forsiden > News > Viafree er som navnet siger det

Viafree er som navnet siger det

tirsdag 16. august 2016, af Tom Dissing

Folk med hang til TV3 formater, minus sport har netop fået lidt mere adgang til TV3.
Helt uden at tænde deres TV, kan de nu via app, eller på deres computer se cirka 3000 timers TV-underholdning, leveret i “samme indpakning” som på TV.
Denne nye tjeneste er med andre ord en - næsten - tro kopi af de lokale TV3 kanaler i Sverige, Norge og Danmark hvor indhold kræver at der kigges en del reklamer, hvorefter der er adgang til formater som “Linse og de bare bryster”, “Familien fra Bryggen” og “Paradise Hotel”, for at nævne enkelte eksempler.
Der er også indhold fra MTV og Comedy Central, som TV3 som bekendt sælger TV reklame for.
Og selv om at der ikke bliver lovet sport, skulle der - det til trods - komme indhold fra TV3Sport og JuicyPlay platformene, på Viafree.
Størrelsen er med andre ord en slags FTA kanal, der lever på Internet og i apps, som en reklamefinansieret streaming-tjeneste, der - må man formode - hr planer om at fordele forholdet mellem indhold og reklame som på deres FTA kanaler.
Tjenesten der lanceres samtidig i Sverige, Norge og Danmark, er dermed endnu et forsøg på at gøre det som alle andre har afskrevet nemlig en reklamefinansieret streaming-tjeneste, der forlanger at seerne er parate til at se op imod 25 procent reklame.
Og nu hvor det ikke ser ud til at være muligt at købe denne tjeneste uden reklamer, er Viafree der blev lanceret igår, en helt ny ide.
Viafree er ydermere en egentlig erstatning af TV3Play, der grundliggende tilbød fuldstændigt det samme.
Dermed må man formode at MTG enten oplever at seerne bruger denne platform eller - i det mindste - håber på at de unge seere er så vante med reklamer og afbrydelser, at de ikke har et problem med at 30 minutters “bryster med Linse”, reelt er 10 minutters reklamer for alt andet, og 20 minutter med den kendte kvinde.
Anders Oliver Andersen, der er Digital Direktør i MTG Danmark siger:
-Lanceringen af Viafree er for os det næste naturlige skridt i udviklingen af digitalt indhold. Viafree er et massivt løft på både funktionalitet og indhold i forhold til noget gratis streaming-produkt, der findes i dag. Vi ved, at de unge streamer mere end nogensinde, og dem vil vi fortsat gerne have godt fat i. Derfor lancerer også i dag to programmer, som kun kan ses på Viafree, og jeg kan allerede nu løfte sløret for, at der er mere spændende eksklusivt indhold på vej til netop den yngre målgruppe. Så vi glæder os til at give danskerne mulighed for at streame alt vores populære indhold helt gratis, slutter han.
De to programmer er “Linse og de bare bryster”, der som du har gættet handler om Linse, der er ude og kigge på andre store bryster.
Det andet format kommer først senere, men må formodes at være tiltænkt den målgruppe der allerede elsker den type reality, som “Linse formaterne” er bygget over.
Det fremgår ikke helt præcist af den udsendte pressemeddelelse, men noget kunne tyde på at det ydermere er planen at bruge Viafree som en slags 2nd screen.
Således nævner MTG at der “derudover” vil komme “andet dansk produceret indhold som “Familien fra Bryggen” og “Paradise Hotel”, hvilket kunne fortolket som at MTG har planer om enten af sende supplereden indhold til det der sendes på TV.
Eller, måske give seerne muligheden for at se sidste sæson nedklippet, eller andet.
Der kommer som pointeret også indhold fra MTV og Comedy Central, som MTG jo har et udtalt samarbejde med i hele Skandinavien.
Slutteligt vil der også komme indhold fra en anden digital tjeneste, JuicyPlay.
Oplev platformen på app, uanset om du er på iPhone, tablet eller andet, eller i din browser her.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?