Forsiden > Ny teknik > Vizrt frigiver Viz Multiplay v1.0

Vizrt frigiver Viz Multiplay v1.0

tirsdag 30. september 2014, af Tom Dissing

Nyheds studier, hvor journalisterne er med helt inde i running order, ser ud til at have fået en række nye muligheder, forudsat at de allerede er glade for Vizrt.
Nyheden, der konkret hedder Viz Multiplay, tilbyder kort og godt muligheden for at der kan afvikles op til seks samtidige “nyhedsstrømme” eller vidoer, samtidig på en studievæg.
Som sælgeren prøver at forklare det nederst betyder det så at det er muligt og vise seks samtidige videostrømme, på en og samme væg.
Jo jo.
Det har vi forstået.
Spørgsmålet er bare hvad det kan bruges til ?
Et eller andet sted er det ikke rigtigt Vizrts problem om du kan finde ud af at bruge det og så alligevel.
Hvis ingen kan se formålet med at investere i nyheden, der ellers ser ud til at fungere som den skal, bliver der jo ikke solgt mange pakker.
Stadig.
Det kunne være at alverdens journalister problemfrit og lydnhurtigt finde på noget at bruge denne ide til.
Gør de det, er det vel bare med at komme igang.
Systemet er nemlig på plads, skulle fungere og ser endda ud til at kunne programmeres på netop så mange måder at løsningen må have et formål.
Igen, der er tale om den første “official release” af Viz Multiplay 1.0, der sikkert er færdigt nede i motoren.
Nu mangler det så bare at blive testet ude i virkeligheden.
Systemet, der problemfrit kan styres fra en touch skærm, kan lynhurtigt hente eller etablere egnne “playlister” baseret på alt fra det enkelte programs indhold til dagens sløjfer eller andet.
Og som det fremgår af videoen, går det hele lyn hurtigt.
Så længe der er noget indhold at putte ind i systemet.
Som vi forstår det er det ikke næsvendigt, men smart at have andet Vizrt gear i huset, da Viz Multiplay blandt andet kan hente klip fra Viz Pilot MOS og andre NRCS, eller newsroom control systems.
Det er så ellers valgfrit om det skal være de enkelte journalister der skal placere klip eller om det skal klares i “Control room”, der kunne integrere det hele med Viz Trio eller Viz Pilot.
Sker det, er der andre fordele, da det hele jo så er inde i et Vizrt system.
Bruges der andre NRCS skal der omvendt sikkert blot lige skrives en macro eller hvad det nu hedder i det enkelte system.
Alle videostrømme er uandet hvad lige ved fingrene og kan enten afvikles / startes med et klik, eller via automatisering.
Det er lidt svært at gennemskue.
Men en del tyder på Vizrt med Viz Multiplay systemet forsøger at tilbyde deres kunder muligheden for selv at få gode ideer, der blot kræver hardware og - i dette tilfælde - en smart motor i software, der får nyheden til at spille helt uden problemer.
Eller som - i værste fald - giver helt nye problemer du end ikke vidste at i havde.
Det fremgår ikke hvordan systemet spiller i hardware, og således heller ikke hvilke monitor systemer der er support for.
Det kræver jo en del at putte 6K op på studie bagvæggen, uanset hvilket studie vi taler om.
Herunder lige en kort præsentation.
Det er muligt at læse mere om systemet her
Som vi fortstår det er det AVIT-Systems A/S der forhandler.

Viz Multiplay IBC 2014 from Vizrt on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?