Forsiden > News > Waoo Stofa og TDC slås om Jyllands fibernetkunder

Waoo Stofa og TDC slås om Jyllands fibernetkunder

torsdag 23. oktober 2014, af Tom Dissing

Folk der er på vej til at købe deres bredbånd eller TV pakker hos energiselskaberne i Jylland og som dermed er ved at køber en Fiber Net aftale, bør nok lige tjekke hvad det er de køber.
Som eksempel har energiselskabet Trefor netop indgået en såkaldt “eneaftale” med TDC, der derfor betyder at de reelt kan prissætte deres TV pakker som de har lyst, da der jo ingen konkurrence vil være.
Ganske som at kunderne reelt vil være nødt til at opsige deres aftale med Trefor for at kunne modtage TV signaler fra andre udbydere.
Aftalen der med andre ord ser ret uheldig ud, har ikke overraskende fået Stofa helt frem i sædet, hvor de pointerer at “Danmark ikke har brug for et nyt monopol”, som de siger det.
Ikke desto mindre har TDC retten til at sælge TV, telefoni og internetforbindelse på Trefors fibernet.
Og ud at det jo defacto er et monopol, betyder det ydermere at elselskabernes Waoo, der tilbyder det samme, dog fra flere leverandørere kunne ende med at blive lagt ned.
Ole Fruekilde Madsen, koncerndirektør for Stofa siger til Berlingske:
-Det er ærgerligt for forbrugerne, at vi ikke har fået lov til at give tilbud på at levere indhold til Trefors fibernet. Vi har både en lille og en mellem TV-pakke, der er omkring 20 procent billigere end TDCs, og lige nu er vi i gang med at ansætte op mod 100 medarbejdere, fordi vi - modsat TDC - selv vil stå for kundeservicen. Men vi er slet ikke blevet spurgt, og jeg ved ikke hvorfor, slutter manden der - forresten - er en del af det sønderjyske energiselskab Sydenergi/SE, der købte Stofa i 2012.
TDC/Trefor aftalen, der dækker Kolding, Vejle, Fredericia, Vejen og Middelfart betyder ydermere at det bliver TDC der kommer til at stå for driften af det net selvom selve fibernettet tilhører Trefor.
Aftalen betyder at det reelt bliver umuligt for Stofa at få nye kunder i hele Trekantsområdet.
Ole Fruekilde Madsen fortsætter:
-Dér, hvor vi har kabelnet i Trekantsområdet, har vi allerede antenneforeningerne som Stofa-kunder. Vi er begrænset af ikke at have adgang til noget kabelnet i resten af området, så længe Trefor har en eksklusivaftale med TDC. Derfor har vi for tiden ikke mulighed for at opsøge nyt marked dér. Det oplagte havde ellers været at lade Trefors kunder kunne vælge mellem TDC og Stofa som leverandør og på den måde få bedre priser, fortsætter han.
-På TV-markedet har vi en aktør, som næsten har monopol og nu bare får styrket sin markedsposition. Danmark har ikke brug for et nyt monopol men to, maksimalt tre, stærke aktører på TV-markedet, så der er konkurrence, og forbrugerne får de bedste priser, slutter han.
Trefor melder sig i samme omgang ud af Waoo, hvad Sydenergi selv gjorde kort efter overtagelsen af Stofa.
Stofa har omkring en halv million TV kunder, heraf er omkring 250.000 ydermere også bredbånds kunder.
TDC har på det sidste købt DONG Energys nordsjællandske fibernet og den ligeledes sjællandske TV- og bredbåndsudbyder ComX.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?