Forsiden > News > YouSee køber Skam foran DR3

YouSee køber Skam foran DR3

I form af selve kanalen der sender serien

fredag 10. februar 2017, af Tom Dissing

Når sæson fire af “Skam” får premiere engang i foråret, bliver det ikke på en TV station her i landet.
Det bliver derimod hos YouSee, der har købt hele den norske kanal der sender serien, så DR3 ikke behøves at investere i den populære serie.
Dermed køber TDC altså retten til at sende serien, foran DR3, der - lidt sent tilbage i første sæson - fandt ud af at alverdens unge streamede norsk TV, i stedet for at kigge på DR3.
DR købte derefter seriens tre første sæsoner, der fortsat kan streames på deres site, da de unge bare ikke kan få nok af den serie.
Oplagt nok burde det måske også være der de unge fandt serien til foråret.
Nu finder de i stedet finder den nærmeste familie der har YouSee abo, som de kan se NRK3 hos.
YouSee køber nemlig hele kanalen, og gør det dermed uinteressant for DR3 at investere, selv om at de - formondeligt - allerede har købt rettighederne, der jo er en del af det nordiske samarbejde mellem PBS TV stationer.
DR var det til trods selv ude med den gode nyhed igår hvor de citerede Christian Morgan, der er mediedirektør i Yousee, uden “selv” at have en kommentar til om DR3 nu ( formoodentligt ) må opgive at sende serien.
Vinderen ser ud til at blive seerne, der nu - ydermere - fra engang i februar kan se om der er andet på NRK3, som (?) Yousee “lader deres kunder streame”.
Omvendt ligner det en rigtig ærgelig aftale for DR3, der nu kunne tænkes at se frem til endnu færre seere. ( mest sete program i sidste uge “Alene i Vildmarken”, med 132.000 seere.)
Kedeligt, nu hvor der løbende går rygter om at de enkelte episoder af “Skam” er blevet set mere end 600.000 gange på DRs streamsider.
Serien der - forresten - også hitter i USA, Kina og Rusland, kunne ikke længere streames internationalt fra NRKs site fordi “musikrettighederne ikke kunne følge med”.
Og i stedet for at gøre noget ved det, lukkede NRK for udenlandsk adgang til serien.
Som alle ved er den tidligere kulturminister Bertel Haarder ganske begejstret for serien.
Så meget at han har stillet flere paragraf 20-spørgsmål til den nuværende kulturminister, “..for at høre, hvad hun ville gøre for at sikre danskerne adgang til serien..”.
Noget Christian Morgan fra Yousee klarede på en formiddag, da:
-Vi har et rigtig godt samarbejde med nabolandskanalerne, og sammen med dem har vi strikket en løsning sammen, så vi nu kan give næsten halvdelen af danskerne adgang til at streame NRK3. Det er vi ret begejstrede for at kunne tilbyde vores kunder, slutter han uden at præcisere hvad det betyder at de “kun” kan streame kanalen.
I forhold til den nuværende kulturminister og spørgsmålene om “Skam”, sagde hun:
-Ifølge NRK arbejdes der hårdt på en løsning. Indtil den bliver fundet, vil jeg bare påpege, at alle seriens tre sæsoner er tilgængelige på DR’s hjemmeside, så ingen af os går glip af serien, sluttede hun i Folketinget.
Det er ukendt hvornår der er premiere på næste sæson af serien. Det skulle dog blive her i foråret.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?