Forsiden > News > YouSee kunder ændrer vaner

YouSee kunder ændrer vaner

onsdag 9. september 2015, af Tom Dissing

Sådan lidt set fra oven, tyder en del på at YouSees kunder er ved at ændre deres vaner.
Noget størrelsen netop har offentliggjort i forbindelse med den internationale forbrugerelektronikmesse, IFA, i Berlin.
Hvad størrelsen reelt ikke tager hensyn til, og hvad gør deres tal potentielt langt mere uhyggelige og lidt mindre troværdige, er jo at de “kun” måler på deres egne kunder og deres vaner.
Når det er pointeret ser det fortsat ud til at husstande der bruger 5-1000 kroner om måneden på at have adgang til kabel TV og Internet streamer som gale.
Det er dog ikke Netflix og HBONordic de streamer.
Det er derimod alt andet end DR og TV2.
YouSees kunder streamer flow TV, og ser kanaler som TV3+ på internettet i langt mere udtalt grad end DR og TV2 der ellers har 19 og 22 procent af seernes bevågenhed målt på “konventionelt flow TV”.
Altså det TV som YouSees kunder brugte 3-4 timer om dagen på at se på tidligere.
Sådan er det bare ikke mere.
Kanalerne bliver idag streamet. Og da kunderne siden september 2013 har kunne streame 62 TV kanaler, har YouSee en masse vaner registreret.
Noget der blandt andet har resulteret i at denne distributør kan konstatere at deres kunder streamer væsentligt mere efter at YouSee nu tilbyder flere apps, der blandt andet betyder at kundernes smartphones og tablets kan streame de kanaler der allerede betales for.
René Brøchner, direktør for YouSee fortæller om udviklingen på streaming af flow TV markedet for selskabets op imod 1,2 millioner kunder:
-Forbruget af flow-tv på nettet ser ud til primært at være drevet af begivenheder og direkte sendinger, mens det på kabel-tv formentlig er mere drevet af vaner, starter han og fortsætter.
-Særligt store sportsbegivenheder trækker aktivitet på smartphone eller tablet, så enten er de formentlig overvejende mandlige seere blevet forvist fra hjemmets fladskærm, eller også har de benyttet lejligheden til at se kampen uden for hjemmet, fortsætter han.
-Fladskærmen er fortsat kundernes foretrukne tv-platform, men forbruget på de små, bærbare enheder vokser hurtigt. Og vi kan se, at det især er muligheden for at se tv uden for hjemmet, der tiltrækker kunderne. Den mindste skærm, smartphonen, står alene for 57 procent af streaming af flow-tv, slutter han.
YouSee vurderer nu at op imod 10 procent af deres sportsinteresserede kunder så - for eksempel - CL-finalen i juni på mobile enheder “uden for deres hjem”.
Dermed er de cirka 250.000 YouSee kunder der er registret til at have set kampen formodentligt 275.0000, da streaming fortsat ikke er offentligt registreret.
Tallene forventes ydermere at vokse gevaldigt nu.
Indtil juni var det kun 400.000 bredbåndskunder, der kunne streame Flow TV.
Nu kan alle cirka 1,1 millioner betalende kunder streame flow TV.
Dette tal skal holdes op imod at YouSee i andet kvartal 2015 registrerede omkring 230.000-240.000 unikke brugere, der brugte “YouSee-streaming” ( vi gætter på at det er muligheden for at streame via en YouSee til mobile enheder, red. )
Og da der i perioden blot var cirka 430.000 bredbåndskunder, der havde muligheden, er det ikke urealistisk at forvente at op imod 50 procent af de 1,1 millioner kunder størrelsen har, begynder at streame flow TV.
Når vi her på stedet pointerer at YouSees tal “kun gælder for YouSees kunder”, er det fordi der jo fortsat er ganske mange husstande de ikke er kabel TV kunder, og som derfor - kunne tænkes - at have streamet alt fra Flow TV til netop streamtjenesterne i flere år.
Disse tal registreres fortsat ikke og streamere som Netflix og HBONordic oplyser ikke hvor mange kunder de har på det danske marked.
Noget kunne dog tyde på at antallet er ved at være anseesligt.
Sidste gang der blev budt ind med et antal, var der “over 700.000” streamkunder her i landet.
Hvis vi er lidt forsigtige og vurderer at antallen nu er 8-900.000 kunder der streamer, nu suppleret af op imod en halv million YouSee kunder der også streamer, burde det vel give stof til eftertanke.
Som eksempel fungere en flot krantur i totalskud jo ikke helt så godt på en mobiltelefon på højkant, som på et 65 tommers TV, vel ?

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?