Forsiden > News > YouTube på vej med Backstage

YouTube på vej med Backstage

fredag 26. august 2016, af Tom Dissing

Indtil videre er det hele pænt uklart.
Men noget kunne tyde på at YouTube nu er på vej med et eller flere tiltag, der minder en del om de features der findes på Facebook.
I første omgang kalder størrelsen deres første tiltag, der skulle bliver rullet ud over de næste par uger, for “Backstage”, hvor det er planen at brugere, der jo i forvejen er meget målrettede, når de besøger en bestemt trailer, eller ser deres favorit band, hvorfor det nu bliver muilgt at dele alt fra billeder til tekst og lidt til ( share photos, polls, links, text posts, and videos ), samtidig med at de ser det video, de kom for.
Intil videre er det “kun en internal source”, der siger at det kommer til at ske.
Backstage, er omvendt - potentielt - lige det som brugerne mangler, da det øjeblikkeligt vil betyde at det “en-vejs TV”, som brugerne er vant til, nu også på YouTube, bliver et to eller “tusindvejs TV”, hvor alle kan mene sige og kommentere, øjeblikkeligt.
YouTube er naturligvis klar over at det let kan blive et stort kaos, hvorfor det kun er folk med en YouTube account, der kan kommentere.
Og hvis konto indehaveren bliver for evrig, er det let at udelukke, eller begrænse vedkommende.
Hvordan og hvornår det hele så endeligt er rullet ud, og om det overhovedet betyder noget for andre end unge brugere, der jo allerede “er på YouTube”, er svært at vurdere.
Sikkert er det dog at netop den øjeblikkelige interaktivitet vil fjerne specielt unge forbrugere endnu længere væk fra TV.
Hvorfor skal de sidde helt stille og vente på at deres TV fortæller dem noget, der - forresten - er optaget for 10 år siden, eller i sidste uge.
Motivationen bag Backstage er der omvent ikke noget at tage fejl af.
Det handler om at størrelser som Facebook, Snapchat og Twitter alle er interaktive, og på vej med masser af video funktioner, hvorfor YouTube når går den anden vej og begiver sig ind på “deres” områder.
Planen der åbenbart er nået ret langt, skulle - når den bliver implementeret - inkludere en “Home” og en “Video” knap, og direkte adgang til alle Backstage poster, der er ved det enkelte “indslag”, ganske som den enkelte brugers egne poster skulle være til at kigge tilbage i.
Er du udtalt YouTube bruger, og derfor logget ind når du bruger tjenesten, så prøv en dag at se et par uger tilbage i historikken.
Det er vist pænt normalt at se et par hundrede eller tusind videoer om ugen.
Noget der let kunne tænkes at blive meget værre med tekst og billeder.
Backstage ser ydermere ud til at erstatte Google+, der i følge dem der ved noget aldrig kommer til at spille, hvorfor Backstage kunne blive hele Googles legeplads.
Og når det lige om snart bliver muligt at kombinere din Backstage med Twitter eller Facebook, kan der vel ingen tvivl herske om at de unge, og senere os der er lidt ældre, selv sørger for at der sker noget på alle vores “egne” kanaler.
Grundideen bag Backstage skulle efter sigende være at få etableret nye former for “samtaler”, der både giver andre kommentarer, men som også starter andre - og måske “overraskende” - samtaler.
Samtaler der - på sigt - sørger for at den enkelte YouTube bruger, bliver på YouTube, i stedet for at fortsætte en “samtale” på Twitter eller Facebook.
YouTube har i den forbindelse allerede deres “Red subscription service”, der er en betalingstjeneste, der heller ikke er kommet igang. ( særligt meget )
Det er jo pænt oplagt at denne - også - ville kunne integreres, hvis brugerne havde behov for at etablere lukkede klasselokaler, eller hvad YouTuberne nu finder på i næste uge.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?