Forsiden > Ny teknik > ZEISS synes Otus og Milvus skal til at lave film

ZEISS synes Otus og Milvus skal til at lave film

mandag 18. april 2016, af Tom Dissing

Hvis du fortsat ikke har prøvet at putte en zeiss foran dit “normale” kamera, har du sikkert heller ikke oplevet at der rent faktisk - kan - være forskel, og det som regel er til det bedre.
Nu hvor det det er NAB tider, ser Zeiss ud til at have vurderet at så mange film og TV folk samme sted, let kunne tænkes at bruge en Milvus eller en endnu heldigere Otus i bestemte situationer.
Det eneste der manglede var muligheden for at kunne trække fokus.
Blænden er jo underordnet, da Zeiss er skarp nok til fuld hul.
Med andre ord.
Det er blevet tid til at putte “dine” Otus, Milvus eller Loxia’er på dit gear, og så ellers trække fokus så smilet kommer frem.
Eneste undtagelse ser ud til at være deres - ellers heldige - 100mm f2 makro, der simpelthen vokser i alle retninger, når der stilles skarpt.
Et lille trick herfra, er at det - naturligvis er muligt at bruge det nye Zeiss system på denne optik også.
Da problemet blot er at den del af optikken der stiller skarp flytter sig meget frem, kan der investeret i 2 “Gear Rings” der monteret i “forlængelse”, hvorefter det også er muligt at stille skarpt med en 100mm f2 Makro.
Omvendt er Zeiss jo netop sådan en størrelse der har styr på det hele, hvorfor de end ikke tænker på “lappe løsninger”.
Det virker, eller også gør det ikke.
Og det gør det altså ikke, før man tryller lidt.
Uanset set, er det endog særdeles relevant at ekstremt hurtige og formodentligt væsentligt skarpere glas nu kan monteres på det meste.
Og da de er “skarpe nok” til 8K på full frame, er de sikkert også skrape nok til fremtidens 16K på et video kamera.
Christophe Casenave, Product Manager hos Zeiss Camera Lenses siger:
-The Zeiss Lens Gear Rings are made of premium aluminum with a hardened surface coating, are slid onto the relevant lens and attached to the focus ring of the lens simply by turning the two counteracting rings, starter han og fortsætter.
-This means the Zeiss Lens Gears can be attached in a flash – and you don’t even need any tools to do so, slutter han.
Folk der er vant til at stille skarpt med gear bør bemærke at der er tale om såkald 0.8 pitched gear, så der skal drejes en masse, da både Otus og Milvus allerede har nogle pænt lange “fokus-gange”.
Ikke overraskende koster det mindst 150 Euro pr ring, hvilket betyder at det koster 2-3 gange så meget at rode med en løsning til din Milvus 100mm f2.
Her et par videoer der viser hvad der sker når du putter en Otus, Milvus eller en Loxia på et kamera.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?