Forsiden > Ny teknik > Zircon LED filtre til studie

Zircon LED filtre til studie

fredag 28. august 2015, af Tom Dissing

Hvis i er i den heldige situation at i bruger LED lys i faste installationer i stedet for konventionelle lamper sparer i garanteret en masse strøm.
Hvad i måske er begyndt at bemærke er at LED lys laver nogle “underlige huller” i jeres konventionelle filtre.
Årsagen er - i følge Lee Filters - at LED lys netop består af en masse enkelt lamper, og ikke “et samlet lysudbytte” af en pære i en reflekterende kasse.
Alt sammen noget der - i følge denne producent - der jo gerne vil sælge nogle nye filtre betyder at “konventionelle filtre” fader pænt meget over tid, hvorfor Lee mener at i burde overveje at investere i deres nye Zircon filtre, der er absolut identiske med dem i allerede bruger.
Med det forbehold at de ikke “fader” de steder hvor de enkelte LED pærer er tæt på filteret.
Eneste “tab” er op imod 20 procent mere lystab end du taber med konventionelle filtre.
Et 10KW LED lysloft ( med konventionelle filtre ) bliver altså til et 8KW loft med Zircon filtre.
Til gengæld skal der ikke længere skifte filtre efter noget der ligner 30 timers brug.
Igen i følge Lee Filters.
Lee er i samme omgang ikke speciel præcise i forhold til hvordan konventionelle filtre udvikler sig i forhold til Kelvin, ganske som de heller ikke er ude med særligt meget andet teknisk om nyheden.
Sikkert er det dog at de tager på IBC for at vise filtrene frem, der - sådan cirka - findes i tre grupper.
Amber, Minus Green og Diffusion.
Årsagen er oplagt nok at det kun er i studiesammenhænge det er de samme LED lys opsætninger der lever så længe at de enkelte filtre begynder at “fade”.
Et gæt kunne være at Croma Key studier, pack Shot ditto og speaker positioner måske lige burde tjekke denne filter serie ud.
Lee siger at den har et 200 gange så langt liv, og at “de kan garantere” at filteren ikke er fadet i løbet af de første 8 måneder.
Så skifter i filtre oftere har i jo svaret der.
De skulle efter sigende også være en smule tykkere end konventionelle filtre, konkret 180 micron tykke, hvilket vi gætter på er 0,2mm og dermed samme tykkelse som den tunge dampspærre.
Altså et pænt kraftig filter.
Lys tabet på 20 procent er naturligvis en udfordring.
Men idag hvor mængden af LED lamper sjælden er problemet, kunne en udfordring klares let ved at montere lidt mere lys, eller hente de 20 procent i lys mikseren der netop er afsat til den salgs udfordringer.
Zircon filter serien findes også i en komplet farveserie, der til forskel fra deres konventionelle filterserie filtrerer med udgangspunkt i at LED lampen leverer noget der ligner “Cool White” eller omkring 6000 Kelvin.
Dermed er problemet med at få ens filtre på forskellige lamper pludselig klaret.
Find deres minisite om emnet her.
Læs mere om deres LED “farvefiltre” her, der på denne demo video faktisk få lyset til at se lidt federe ud i enkelte tilfælde.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?