Forsiden > News > Zodiak og Banijay bliver måske til en

Zodiak og Banijay bliver måske til en

onsdag 17. juni 2015, af Tom Dissing

Indtil videre er det fortsat særdeles uafklaret hvad de “samtaler” som Zodiak og Banijay har for tiden.
Planerne skulle dog være - i følge et par amerikanske medier - at fusionere Zodiak Media og Banijay International, i hvad der - indtil videre - er beskrevet som a merger.
Sker det, betyder det jo også lidt herhjemme, da både Zodiak og Banijay jo er pænt aktive på det danske marked.
De Agostini, der er kontrollerer Zodiak, er som eksempel allerede en ( af de store ) Banijay Group “shareholders”.
Banijay chief exec Marco Bassetti siger til Deadline:
-We regularly look at ways in which all of our affiliated companies might work together for the benefit of the Group, siger han kryptisk.
Skulle fusionen ske, vil det påvirke deres Bunim/Murray selskaber der producerer (“Keeping Up With The Kardashians”) Stephen David Entertainment (“The Men Who Built America”) og selskaber som Brainpool i Tyskland, Screentime i Australien, Nordisk Film i Norden og så ejer Zodiak jo RDF Television, IWC og Bwark i England.
Slutteligt er der bunker af selskaber i Frankrig hvor Banijay blandt andet ejer Air Productions og H20 Productions, mens Zodiak ejer GTV, Adventure Line Productions, KM Productions og Mona Lisa.
Hvem der så - målt på de to selskaber - der kunne tænkes at få mest ud af et sådan “merger” ( sammenlægning ). Her er vurderingen at Banijay kunne komme ud som en “vinder”, da Banijays nuværende - primære - ejer Stephane Courbit og hans LOV Group.
Courbit har tidligere været “head of Endemol France”, mens Banijay chief exec Marco Bassetti tidligere var Endemol Group president.
Det er med andre ord nogle særdeles kendte mediefolk, der nu ser ud til at være på vej til at fusionere endnu flere selskaber.
Som vi forstår det, ville en merger mellem Zodiak og Banijay betyde at Bassetti/Banijay kunne komme “tilbage” til det lukrative Engelske marked.
I den forbindelse skulle Courbit selskabet være nogle værre nogle.
De er - som eksempel - blevet fundet skyldige i - at “taking advantage of” den 92 årige L’Oreal arving Liliane Bettencourt.
Hende fik de til at investere 100 millioner dollars uden lige at forklare hvad det var hun købte.
Igen.
De fik blot en bøde på 280.000 dollars i bøde.
Skulle Zodiak og Banijay ende med at fusionere, er vurderingen at størrelser som disse “indie TV selskaber”, ganske som Endemol, Shine og Core Media Groups sammenlægning varsler nye tider, hvor de efterhånden er nået en størrelse, hvor de kan konkurrere direkte med “de store selskaber”, der kunne være en af de nationale aktører i USA, som eksempel.
Noget som Discovery Communications og Liberty Globals aftale om at købe All3Media også skulle betyde.
All3Media købte - som eksempel - først Sam Mendes og Pippa Harris Neal Street Productions efter de var blevet købt af Discovery Communications og Liberty Global.
Der er naturligvis ingen der har den fjerneste anelse om hvornår sammenlægningen/opkøbet af Zodiak og Banijay bliver en realitet, hvis nogensinde.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?