Forsiden > News > Zodiak og Banijay merger er på plads

Zodiak og Banijay merger er på plads

torsdag 7. januar 2016, af Tom Dissing

Hvis du er en af de stadigt færre “Indie” producenter her i landet, bliver du lidt mere alene fra den 10. februar.
Her skulle “the merger”, eller “sammensmeltningen” af Zodiak Media og Banijay falde endeligt i hak.
Dermed er vores lokale marked - som eksempel - pludseligt blevet meget mindre, da både Zodiak og Banijay jo også styrer en række andre selskaber der jo også med et slag bliver en del af samme størrelse.
Sammenlægningen der resulterer i et stort selskab der årligt omsætter for +640millioner pund, der allerede er delvist ejet af De Agostini, bliver suppleret op af af Vivendi, der blandt meget andet ejer franske Canal+, køber 26.2 procent af Zodiak/Banijay.
En investering der tilfører størrelsen 212 millioner pund.
Og hvis du troede at den lokale omsætning på nogle få millioner betyder det store, er det ikke tilfældet.
Zodiak/Banijay/Vivendi ender nemlig med at være vilde 809 millioner pund værd, eller cirka 8, 2 milliarder kroner.
Sammenlægningen betyder at Banijay pludselig er stor i England, mens Zodiak der ejer RDF Television og IWC Media pludselig kan flytte/migrere en række formater til Frankrig og Italien.
Herhjemme åbner denne “merger” dørene for en masse Canal+ formater, og en “harmoniseret” pris uanset hvor i Zodiak/Banijay/Vivendi
Udviklingen kunne potentielt betyde at Banijay formatet “Keeping Up With The Kardashians” nu kan rykke ind hos tyske Brainpool, der pludselig kunne tænkes at sælge dette format til hele det tyske marked, ganske som Zodiak formater som “Wild Things” og “The Secret Life of Four Year Olds” kan rykke ind på de markeder hvor Zodiak ikke tidligere har været stærke.
Slutteligt forventes det at denne “merger” resulterer i en udvikling af denne gigants “international distribution divisions”, Zodiak Rights og Banijay International, forventes således at blive til en enhed.
De eneste navne der foreløbigt er på plads er Banijays ejer Stéphane Courbit, der bliver boss og chairwoman sammen med former Endemol group president Marco Bassetti, der bliver chief executive.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?