Forsiden > Ny teknik > esee har allerede - næsten leveret - den første

esee har allerede - næsten leveret - den første

onsdag 12. marts 2014, af Tom Dissing

Her forleden kunne vi løfte sløret for at fremtiden blandt andet byder på et “fælles” Sony og Panasonic forløb, hvor disse to giganter udvikler på en Blu Ray disk/et arkivsystem, der kan holde på enorme mængder data. Og i takt med at tiden går, ender med at kunne gemme vilde 1TB på en enkelt ( write once ) Blu Ray disk. ( og dermed 12GB på en enkelt kassette, red. )
Den fremtid har esee og Jyske Bank dog allerede taget hul på.
Esse er nemlig på vej til at levere den første ODA-L30M, “Master Unit” der er en 30 kassetter x 1,5 TB = 45 TB robot med 2 ODA-D77F drev til banken, der producerer så meget at det har været nødvendigt at få etableret et realistisk lager, der stadig er “hurtigt nok” til at det kan bruges til noget, når der produceres.
Løsningen her er ydermere fiberbaseret, hvilket giver en endnu højere ydelse.
Hvis du allerede nu tænker, jamen, 45GB er da ikke nok.
Sikkert ikke.
Det er jo derfor Sony og Panasonic udvikler på diske der kan holde stadig mere data.
Indtil disse kommer - med forventet “opstart” med 300GB “diske” i sommeren 2015, må den begavede producent nøjes med at skifte - en eller flere af - de 30 kassetter, ud med nye/andre diske.
Som vi forstår det vil ODA-D77F drevene kunne læse det “fremtidige format” hvilket burde fremtids sikre investeringen.
Noget de garanteret har tænkt over i Vatikanet, hvor der nok bliver produceret lidt mere end Jyske Bank sender ud til deres kunder.
esee har fortsat ikke leveret løsningen, da den reelt først er til levering ( globalt ) fra engang i april.
Stadig.
Har i brug for et kæmpelager, der ikke fylder meget og som skulle kunne flytte data med i omegnen af 730 Mbit/s til 11Gbit/s fra den enkelte “disk”, der - for den indviede - er den “box” der monteres i et ODA-D77F, der indeholder 12 diske, er det her måske et interessant bud.
Her lidt omtalte, der for ODAs vedkommende starter på cirka 2.47.

)

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?