Forsiden > Ny teknik > ioGates ind i lang aftale med DR

ioGates ind i lang aftale med DR

onsdag 27. august 2014, af Tom Dissing

Det var ikke kun de mange millioner seere, der fik et #JoinUs op til forårets Internationale Melodi Grand Prix 2014.
ioGates blev også en del af løsningen.
DR valgte nemlig at lade dette selskab stå for den nødvendige video hosting, så alle andre broadcastere kunne hente og sende og arkivere alle deres optagelser, færdige ting og lidt til.
En løsning der dermed ikke bare fik det hele til at spille en del bedre for DR, men for alle 37 deltagerlande og deres broadcastere.
Og da det hele gik helt og aldeles som planlagt, har DR nu indgået en 3 årig aftale med ioGates.
Konkret kommer de til at sørge for at DR får en såkaldt gennemsynsplatform, så alle kan se og dele ALLE billed og lydklip, på tværs af ALLE afdelinger, internt og eksternt.
Jesper Andersen, der er direktør i ioGates siger:
-DR havde brug for en løsning, hvor brugerne kan uploade i mange forskellige formater, som ioGates skulle kunne håndtere. Eksempelvis skal DRs forskellige afdelinger hurtigt kunne sende klip ud til medarbejdere i marken eller en fotograf skal nemt kunne sende et klip tilbage til redaktionen. En sådan løsning var ioGates i stand til at levere. Og i DRs programproducerende afdelinger, skal det være muligt at sende video filer og daglige optagelser til producenter, instruktører og andre, som er involveret i arbejdet med nye produktioner, slutter han.
Bedst af alt er det sjældent eller aldrig nødvendigt at ringe til IT afdelingen for at finde ud af systemet.
Gert Hansen Teamleder Mediesystemer, Teknologisk Udvikling siger:
-DR ville gerne have et ensartet og professionel løsning, som kunne bruges til at dele lyd- og videofiler internt såvel som eksternt, starter han og fortsætter.
-Kravet var, at det skulle være en løsning, der var nem at bruge for alle og det var derfor vigtigt at vi fandt en løsning, som ikke forudsatte, at DR skulle bruge en masse tid og ressourcer på at uddanne medarbejderne i brugen og driften af det nye system.
Han fortsætter om valget af en ekstern leverandør.
-Outsourcing er en del af DRs strategi og ioGates har tidligere vist, at de er i stand til at levere en driftssikker cloud-løsning, som samtidig er meget brugervenlig, og det var helt sikkert nogle af de parametre, som vi kiggede på, da vi skulle vælge løsningen slutter han.
Her lidt om hvordan systemet fungerer.
Noget Jesper Andsersen fra ioGates håber på at resten af branchen nu også får øjnene op for.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?