Forsiden > Ny teknik > ioGates tryller med NAB2016 nyt

ioGates tryller med NAB2016 nyt

tirsdag 12. april 2016, af Tom Dissing

Vi kan allerede nu garantere at ioGates og Broadcast Pix nyheden er netop så spændende at den kommer til at sprede sig med lynets hast.
Ideerne bag ser ydermere ud til at være netop så heldige at det er svært at forestille sig andet end at konkurrenter og kollegaer til Broadcast Pix, er mindst lige så parate til at kopiere deres tanker at det kunne ende med at blive en trend.
Den korte version af hvad ioGates og Broadcast Pix har fundet på er ellers - næsten - lige så simpel som den er genial.
ioGates og Broadcast Pix har sammen udviklet egentlige “cloud baserede billedmiksere”, hvilket betyder at en “Channel in a box”, pludselig kan få rigtige håndtag, og blive til en “rigtig” TV kanal, eller at der kan sendes live fra en facilitet, suppleret op med “feeds” eller “VTRer” ( et eller andet skal vi kalde det ) fra skyen, der så kan klippes sammen helt uden at tænke over hvor signalerne kommer fra.
De er der.
Og de er ikke blevet væk på din medieserver, der forresten aldrig skal til eftersyn.
Det klarer firmaet bag skyen, der garanterer 120 procent oppetid.
Mindst.
Hvordan og om det fungerer bliver du nok nødt til at tage på NAB2016 for at finde ud af.
Ellers kan du garanteret spørge nede på ioGates, der såmænd bor inde i det centrale København.
Indtil videre er det hele åbenbart stadig så nyt de end ikke har nyt om nyheden på deres site.
Men den skulle være god nok.
Broadcast Pix miksere kan nu problemfrit spille og “billedmikse” filer fra ioGates skyen.
Produktet, der bliver branded seperat, kommer til at hedde “BPnet”, hvilket kunne tænkes at hænge sammen med at både ioGates og Broadcast Pix er klar over at potentialet med “fysisk hardware” til alt fra “channel in a box” til egentlige “broadcastmiljøet”, baseret på skyen, er særdeles stort.
Og derfor er de da også på vej med netop BPNet som et “alenestående produkt” på NAB2016.
Folk der allede kender hardwaren fra Broadcast Pix, kan glæde sig over at det nu er muligt at afspille filer fra ioGates skyen ( eksklusivt ?) på deres “Flint”, “Granite”, “Mica” og “Roadie” billedmiksere, ganske som det er muligt at bruge Broadcast Pix software på en PC, og der afvikle med/uden Broadcast Pix hardware.
BPNet er dog ikke mere et “alenestående produkt”, end at det allerede fra starten er muligt at tilføre en form for “media management”, som Broadcast Pix kunder måske allerede kender til.
Måske - gætter vi på - cirka samme “media management” som brugere af ioGates kender.
Som vi forstår det, er BPNet ydermere en understregning af at det er muligt at samle SDI I/O og IP network input sammen med streaming output, som eksempel, hvilket reelt giver endnu flere muligheder, da output jo let kunne tænkes at være flere forskellige ting, uanset om der er tale om broadcastere eller andre der producerer live indhold.
Folk der allerede glæder sig over denne mulighed må lige så et smut forbi NAB for at høre om det er muligt at få fingre i løsningerne allerede nu, eller om de - også - bliver nødt til at vente til “Summer 2016”, hvor hardware fra Broadcast Pix vil være udstyret med BPNet og de “25 GB of cloud storage at no cost”, der skulle være en del af det tilbud ioGates og Broadcast Pix er ude med.
Som vi forstår det er det allerede på NAB2016 muilgt at investere i løsninger kunderne selv kan installere, der så senere kan opgraderes til “fulde” løsninger.
Det er naturligvis også muligt at investere i transcoding til BP formatet ( der vel sagtens er properitært ), eller transcoding til andre broadcast eller Web codecs.
Og det er muligt at tilkøbe “auto-publishing” til YouTube, Facebook, og alt andre JWplayer sites.
Slutteligt, nu hvor ioGates er inde over kan der flyttes data via FTP, udføres “quality control” og en masse andet.
Ingen har indtil videre talt om “sikkerheden” når der afvikles eller sendes filer fra skyen.
Man må formode at der både er back up og måske endda mulighed for simultant at have de samme filer gemt, eller parat hvis noget skulle gå galt i denne fagre nye verden hvor IP og skyen for alvor spiller centrale roller.
Broadcast Pix CEO Kevin Prince er uanset hvad glad:
-Broadcast Pix integrated switchers are the trusted hub where production comes together effortlessly. BPNet extends the integrated concept beyond the bounds of the switcher to embrace video-over-IP and file-based systems that can exist locally, remotely, or in the cloud. BPNet starts with a simple concept—eliminate the complexity of dealing with the formats, codecs, file sizes, FTP applications, and all the other things that make sharing media files a constant struggle. BPNet opens a new door for the production environment through which users will find untapped creativity, productivity, and collaborative potential, slutter han.
Læs mere om Broadcast Pix her.
Vi gætter på at ioGates snart følger efter med omtale af deres ideer, på deres site, her.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?